Cebulka pisze:Z zakresu dziwnych surówek z kiszonego ogórka to pamiętam jedną taką ze stołówki szkolnej
Kiszony ogórek ( z tym że najlepiej nie taki domowy, chruiący i pachnący ale taki kupny, z miękką skórą, i lekko dziwnym zapachem ) pokroić w grube półplastry, do tego groszek konserwowy, cebulka w drobną kostkę i majonez
Cebulka pisze:Jakoś się boję dodać śmietanę do kapusty kiszonej...
tereklo pisze:Kapusta czerwona pokrojona wrzucona na gorącą zalewę kwaśno słodką z oliwą, zamieszać i odstawić do ostygnięcia - zachowuje twardość i chrupkość, może długo stac w lodówce.
Cebulka pisze:tereklo pisze:Kapusta czerwona pokrojona wrzucona na gorącą zalewę kwaśno słodką z oliwą, zamieszać i odstawić do ostygnięcia - zachowuje twardość i chrupkość, może długo stac w lodówce.
Czy jest gdzieś przepis na mniej więcej proporcje tej zalewy? Nie wiem czy Nina juz o tym gdzies nie pisała, a ty jak robisz Teresko?
Muszę sie wreszcie przekonac do kalafiora na surowo
amita pisze:Bo to muszą być młodziutkie liście, wtedy są mało owłosione.
Baś_22 pisze:a fuj ...dziewczyny jak nie macie co jeść to może mam coś podesłać
Baś_22 pisze: a fuj ...dziewczyny jak nie macie co jeść to może mam coś podesłać
Cebulka pisze: tylko to owłosienie mi jakoś nie pasuje - ogolić?
Cebulka pisze:Muszę sie wreszcie przekonac do kalafiora na surowo
megan pisze:U mnie często bywa marchew starkowana na drobnych oczkach+jabłko na grubych oczkach tarki,do tego albo śmietana albo olej;kiszona kapusta z marchwią,jabłkiem,cebulą lub porem+sól,śmietana lub olej.
Z dziwnych dodatków:kanapka z wędliną +plaster jabłka posypany odrobiną soli i pieprzu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości