Sz_elka pisze:Już na temat uprawy bakłażana czyli inaczej po polsku oberżyny
http://pl.wikipedia.org/wiki/Psianka_pod%C5%82u%C5%BCna
pisała Doon w temacie
http://www.ekotopik.domeczek.pl/viewtop ... f=4&t=1083
Tereklo - może by warto było połączyć oba tematy?
belva pisze:Basiu to zrob je teraz po sycylijsku
Obrac ze skorki ( opcjonalne)
Pokroic na plastry ok 0.60 cm
Posolic i zebrac papierem sok
Upiec albo upiec na grlilu
Ulozyc warstwami podlewajac oliwa z czosnkiem i z posiekanym SWIEZYM origano..Poczekac az sie troche przegryzie i jesc jesc jesc jesc
( chyba juz gdzies ten przepis podawalam)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości