Baś_22 pisze:Czy ktoś zna polską nazwę tej roślinki
Znalazłam tylko coś takiego: Tanacetum haradjanii - Silver Tansy
http://www.google.pl/search?q=tanacetum ... CAwQ_AUoAQ
I jeszcze jedno pytanie. Rośnie to sobie u mnie na skalniaczku a w tym roku zakwitło cóż to takiego
Baś_22 pisze:Dzięki Tereniu
Dopisałam wyżej jeszcze jedno pytanie? , może znasz odpowiedź?
tereklo pisze:Basiu, to jakaś macierzanka chyba, a jest ich tyle odmian... pasuje do płożącej Allan Bloom
tu ich odmiany
http://www.fuchsiahybrida.pl/kategorie/ ... nka_thymus
Baś_22 pisze:tereklo pisze:Basiu, to jakaś macierzanka chyba, a jest ich tyle odmian... pasuje do płożącej Allan Bloom
tu ich odmiany
http://www.fuchsiahybrida.pl/kategorie/ ... nka_thymus
Tereniu miałaś nosa, to jest macierzanka
Pięknie pachnie macierzankowo
Cebulka pisze:[shock]
Jesoo przypomniało mi się że wciąż mam w torbie wózkowej macierzankę 'zorganizowaną' wczoraj z miejskiego klombu
Dzięki
Baś_22 pisze:Cebulka pisze:[shock] 'zorganizowaną' wczoraj z miejskiego klombu
niezłe określenie na niecny czyn
Cebulka pisze:A tam od razu niecny, i tak zdaje się że będą likwidować te rabaty przy schodach, jedną już mi wyłożyli kostką a pamiętam że tam też coś ciekawego było
Baś_22 pisze:Cebulka pisze:A tam od razu niecny, i tak zdaje się że będą likwidować te rabaty przy schodach, jedną już mi wyłożyli kostką a pamiętam że tam też coś ciekawego było
..a to zmienia postać rzeczy jesteś usprawiedliwiona
magdziołek pisze:[haha] pilnuj, pilnuj Cebuleczko, żeby żadna roślinka się nie zmarnowała, bo tacy pracownicy to nie patrzą na piękne badylki
Baś_22 pisze:Na to wygląda Tereniu gratulacje za cierpliwość
Ja robiłam z nim kilka podejść aż wreszcie się udało
tereklo pisze:Baś_22 pisze:Na to wygląda Tereniu gratulacje za cierpliwość
Ja robiłam z nim kilka podejść aż wreszcie się udało
Poczekamy, zobaczymy, czy to nie chwast W wakacje planuję całodniowy wyjazd do Wrocka - chce mi się do zoo i połaczyć to z napawaniem się urokami Twojej działeczki, Basiu.
Baś_22 pisze:tereklo pisze: W wakacje planuję całodniowy wyjazd do Wrocka - chce mi się do zoo i połaczyć to z napawaniem się urokami Twojej działeczki, Basiu.
Jak się cieszę może też Zosię uda się ściągnąć na spotkanie
Roślinki dla Ciebie czekają "zadoniczkowane"
tereklo pisze:Baś_22 pisze:Jak się cieszę może też Zosię uda się ściągnąć na spotkanie
Roślinki dla Ciebie czekają "zadoniczkowane"
zomarel pisze:Tereniu,a masz już zaplanowany jakiś konkretny termin
tereklo pisze:Nie, Zosiu, nie mam jeszcze żadnego terminu. Może byc w tygodniu, juz nie pracuję na okrągło, ale po 15 lipca może będę prowadzić kursa.
tereklo pisze:6 albo 7 lipca? a może spotkamy się w ZOO?
amita pisze:Ok,ale bardziej chciałabym odzwiedzić dziewczyny
tereklo pisze:No we cztery w ZOO
Wiem, wiem, lepsze spotkanie na działeczkach - Basi urokliwa a Zosi jeszcze mi niepoznana.
Cebulka pisze:tereklo pisze: a może spotkamy się w ZOO?
Będziecie straszyć małpy?
Tereska, ile się jedzie z Katowic do Wrocka?
amita pisze:Z Katowic w sensie,że skąd? bo moim zdaniem mniej niż dwie godziny.Tak od rabatek do rabatek.
Coś w tym podobie mi łaziło po głowie ale raczej Tereski avator mi 4 małpki poddał do wyobraźni.Choć na palce cisną się pawiany to one ogonów nie mają.
Sz_elka pisze:Cebulka pisze:Tereska, ile się jedzie z Katowic do Wrocka?
... tak do Basi od Mojej Mamy czyli z centrum, to jechałam 2 godz autostradą A4
tereklo pisze:Zaraz tam małpy straszyć.... Dodatkowej pracy szukam za jakie przytulasne zwierzątko by robic?
Sz_elka pisze:Kiedy małpy zawsze najatrakcyjniejsze są!
tereklo pisze:Małpy to na co dzień, dookoła, nie trzeba do zoo
zomarel pisze:Ale te małpki wokół nie są takie zabawne
tereklo pisze:Wilczomlecz groszkowy - Euphorbia lathyris
Nasiewa się sam, ponoć odstrasza gryzonie z działki.
Sz_elka pisze: to normalnie mało zawału nie dostałam - w pustym mieszkaniu coś zaczęło mi nocą hałasować - a to ta cholera strzelała nasionami - wszędzie były![diabel]
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości