Cebulka pisze:W związku z sytuacją wiadomo jaką z przeciążeniem serwera na mojeforum.pl wygląda na to, że trzeba się szybko przenieść wreszcie gdzieś 'na swoje' zanim nas wszystkich cholera weźmie
Jak każda taka akcja przenosiny spowodują pewne chwilowe niedogodności - ale myślę że wszyscy podejdziemy do tego jak do wspólnego zadania z którym się trzeba uporać i będzie nam po przenosinach tylko lepiej - wreszcie z pełnym dostępem do administracyjnej części forum, na własnym nieprzeciążonym serwerze i z nową, lepszą wersją forum. Pomożecie?
Kochana Tereklo po godzinach podjęła się wyzwania przekonwertowania i postawienia forum na nowo (nie pytajcie o szczegóły, po chińsku nie gadam ) i wynik jej dotychczasowych testowych działań proszę oglądnijcie sobie tu:
www.forum.ksp.avx.pl
To jest próbna, jeszcze nieskończna wersja forum, brakuje części ikonek, grafiki i różnych detali - ale właśnie o to chodzi, żebyśmy ją teraz potestowali, tak więc proszę się spróbować zalogować, coś napisać, zdjęcie wgrać - i co zauważycie że nie działa i trzeba poprawić, to zgłoście tu
Do "pełnych" przenosin jeszcze nam trochę brakuje, więc bądźcie spokojni, nic nagle nie zniknie, wszyscy się na czas dowiedzą o wszelkich zmianach, spróbujemy też zrobić tak, żeby nowe forum działało również po wpisaniu starego adresu jak gdyby nigdy nic
tereklo pisze:Stronka jest w języku angielskim i z podstawową brzydką powłoką (póki co) ale poradzicie sobie. Nie są widoczne Wasze avatary ani emotikonki (jeszcze ich nie mam). Sprawdźcie czy uda się zalogować i wpisać posty, czy zdjęcia są widoczne i się otwierają (poza tymi, których nie było widac na "normalnym" forum).
Wszystko co wpiszecie tam teraz najprawdopodobniej zniknie przy uruchomieniu docelowej wersji.
Sz_elka pisze:Weszłam!
A w Szafie Szefów straszy!
"Brak postów istnieć dla tego tematu"
Pan Wielki zabić słonia, a Kali go zjeść!
tereklo pisze:Ela a dokładniej możesz? Szafa szefów jest pełna postów...
Weźcie pod uwagę, że obecne forum jest luźniejsze i np w temacie Buźki uśmieszki sa dwie strony ale wpis Szeli ze stycznia w nowym forum jest na końcu strony pierwszej (ostatni wpis w tym temacie.
Sz_elka pisze:Owszem - widzę te posty! Jednakże gdy chcę wejść na stronie głównej w zakładce Szafa szefów w temacie Komunikaty, instrukcje, poradniki w ostatni post Cebulki czy też w Teście w ostatni post Amity - to wyskakuje taki właśnie komunikat!
tereklo pisze:Znaczy się nie działa link ze strony głównej do ostatniego postu, a nie oznacza to brak zupełny wpisów.Sz_elka pisze:Weszłam!
nic mi nie pomaga taki wpis, prosze o poważne podejście do tematu.
Sz_elka pisze:Kiedy to jest dokładnie wpis jaki mi się wyświetla po ustawieniu na tłumaczenie strony! W oryginale to brzmi tak: No posts exist for this topic
tomicron pisze:Wrzucanie fotek i linków do nich działa, ale za każdym razem forum oszukuje wyświetlając taki komunikat:
"
Failed sending email :: PHP ::
DEBUG MODE
Line : 234
File : emailer.php
"
Oczywiście nowy post się pojawia
megan pisze:U mnie wyskakuje to samo co Szeli,reszty nie próbowałam
Baś_22 pisze:W temacie "Mój piękny ogród" nie mogę otworzyć wpisu w ostatnim poście "View latest post, dostaję komunikat "No posts exist for this topic".
Po kliknięciu w nr ostatniej strony też nie chce się otworzyć.
Dopiero po kliknięciu w nazwę tematu - otwiera się na 1-szej stronie, ale ostatniej strony nadal nie można otworzyć.
Taka sama sytuacja jest w temacie "poszukiwany, poszukiwana"
W temacie "Galeria zdjęć" próbowałam dodać tekst i wstawić zdjęcie.
Po próbie wklejenia zdjęcia pojawił się taki komunikat:
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 92783, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('próba', 'wpisu', 'wklejenia', 'zdjęcia')
Line : 251
File : functions_search.php
Na podglądzie widać wpis i zdjęcie – zapisać nie mogę klikając w klawisz "wyślij" jednakowoż w efekcie końcowym post się pojawia w temacie.
tereklo pisze:Posty się nie zgubiły, są tylko ściślej wyświetlone, co powoduje przekłamanie ilości stron no i nie działają skróty. Sprawdźcie czy Wasze fotki i tematy się nie pogubiły.
Dziękuję za uwagi, prosze o dalsze. Prace trwają (w wolnej chwili)
koliberek pisze:hej
po pierwsze to bardzo sie ciesze, ze mamy informatykow w swoim gronie. Tereklo dziekuje, ze zechcialas sie tym zajac, bo to przeiez wymaga mnostwo pracy.
Po drugie mam pytanie czy tam tez bedziemy mieli mozliwosc bezposrednich rozmow jak tutaj w SB ?
Po trzecie, wiem ze miejsca na serwerach sa platne. Prosze podaj jakie beda koszty utrzymania serwera itp. i wspolnie musimy ustalic jak to rozwoiazemy. Nie moze byc tak jak do tej pory ze wiekszosc roznych kosztow ponosila Cebulka lub Andrzej, czas to zmienic.
Jeszcze raz serdeczne dzieki za prace Tereklo, pracuj sobie w miare mozliwosci i czasu. Tak dlugo sie juz meczylismy, ze jeszcze troche spokojnie poczekamy, zeby nowe forum dzialalo 100 %
tereklo pisze:Sz_elka pisze:Weszłam!
Powinno już działac normalnie, prosze o sprawdzenie. Reszta błędów (komunikaty o błędach przy nowych postach) przede mną
Koliberku, dziękuję
Samanta pisze:Weszłam ale jak chciałam wpisać przepis na zup.e szparagową zgłosił się błąd i d**** !
Wpiszę w starej wersji.
Cebulka pisze:Samanta pisze:Weszłam ale jak chciałam wpisać przepis na zup.e szparagową zgłosił się błąd i d**** !
Wpiszę w starej wersji.
ABSOLUTNIE w starej wersii!
Tak jak napisała Tereklo wyżej, to tylko wersja testowa i chwilowa, wszystko co tam napiszemy będzie skasowane, bo w momencie prawdziwych przenosin weźmiemy aktualną wersję 'tutejszego' forum
A ciekawe jak z dostępami - czy ktoś widzi teraz więcej niż powinien?
(tzn ma większy dostęp niż na normalnej wersji forum?)
Nie mamy wprawdzie tam z Andrzejem żadnych tajemnic, ale tak informacyjnie pytam, czy wszystko gra
Cebulka pisze:P.S. Właśnie - trzeba dorobić Shoutbox
P.S.2 - Jak będzie z obrazkiem? Czy w nowej wersji też jest taka możliwość?
A poza tym Tereklo próbowałm wysłać ci PM, wyskoczyło takie cuś:
General Error
Failed sending email :: PHP ::
DEBUG MODE
Line : 234
File : emailer.php
ale wydaje mi się że wiadomość przeszła i tak, pamiętam coś podobnego z Eko i przechodziło - ale sprawdż
Hmm spróbowałam napisac posta (treść widać nawet poniżej )ale niestety wyśwuetliło przy wysyłaniu coś takiego:
General Error
Could not insert new word matches
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 92790, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('sprawdziłam', 'że', 'ikonka', 'głównej', 'strony', 'zobacz', 'ostatni', 'post', 'działa')
Line : 251
File : functions_search.php
Ta cała informatyka to jednak wiedza tajemna...