Nie wiem, skąd w nas takie kompleksy, dlaczego tak się boimy, że ktoś zza jakiejś granicy coś złego o nas sobie pomyśli albo powie
medialnie jednak potrzebne sa symbole
tereklo pisze:Belvo, a może nie masz flash playera?
Sz_elka pisze:Nie ginie duch w Narodzie! - Młodzi górą! - Zgredy fiksują, wciąż się o coś kłócąc!
Cenieni za swoje osiągnięcia tak w kraju jak i poza krajem.
Jak jeden mąż kibicują Jarzębinkom, nie mając kompleksów "gorszego Polaka
tereklo pisze:Piosenka zabawna i sympatyczna. Przaśna, jak przaśne jest swojskie jadło na wystawnych spotkaniach ludzi biznesu (i nie tylko). Przez to zachwyciła, tak jak zachwyca smak smalcu na chlebie i z kiszonym ogórkiem. Co nie zmienia faktu, ze nie nadaje sie na reprezentowanie organizatora, kraju, na takiej imprezie jaką jest Euro2012.
"Kobitki do tej pory wykonywały tylko tradycyjne kawałki, a to dzieło jest ich pierwszym odjazdem w krainę totalnej kpiny, podobnie jak prezydencjalne bączki.
Pomysł zerżnięty z Buranowskich Babuszek i na chłodno zrealizowany, z tezą, że polski lud chodzi w ruskich strojach, i specjalnych wymagań estetycznych, ani intelektualnych nie ma. Profesjonalna aranżacja bardzo dobrze ukryta za ludową nieporadnością w tekście i żywiołowością na scenie. Temat zastępczy jak nic, a przy okazji mały kroczek w budowie nowej, postępowej, świadomości "narodowej
belva pisze:
Moze jestem zbytnio wrazliwa? Ale wstyd mi.
a ludzie dają wiarę, no bo ktos napisał
Słowa pieśni napisał Roman Ślęzak do zaadaptowanego przez siebie fragmentu marsza rosyjskiego kompozytora Wasyla Agapkina ("Pożegnanie Słowianki"). Stała się jedną z najpopularniejszych pieśni w latach okupacji. Roman Ślęzak był nauczycielem śpiewu i muzyki, w czasie okupacji - członkiem Tajnej Organizacji Nauczycielskiej, po wojnie - dyrektorem liceum w Nisku. Kompozytor Agapkin był trebaczem Kaukaskiej Dywizji Kawalerii, a następnie kapelmistrzem orkiestr wojskowych.
Rozszumiały się wierzby płaczące
Słowa: Roman Ślęzak
Muzyka: Wasyl Agapkin
A na melodię Koko Euro Spoko jest juz zrobiona jakaś reklama - środka na wątrobę czy żylaki
belva pisze:Ale co to?? Koko spoko cos nie slychac... ( i dobrze)
Za to moda na starsze panie przy kosci w ludowych strojach spiewajacych na cale gardlo ( niezupelnie czysto) zaczela sie na dobre.
Przyklad ex factor i jakies tam zwariowane wianki..
Myslalam ze to mialo byc do smiechu ale....nie jestem pewna.
tereklo pisze:Karaoke piosenki w załaczniku
Samanta pisze:belva pisze:Ale co to?? Koko spoko cos nie slychac... ( i dobrze)
Za to moda na starsze panie przy kosci w ludowych strojach spiewajacych na cale gardlo ( niezupelnie czysto) zaczela sie na dobre.
Przyklad ex factor i jakies tam zwariowane wianki..
Myslalam ze to mialo byc do smiechu ale....nie jestem pewna.
Słychać, słychać, nie ma obawy.
Jakieś ciężkie oszołomy uznały, że ta piosenka może nasuwać młodzieży skojarzenia z kokainą, że niby "koko"
To co, likier kokosowy już zabroniony? Lody kokosowe tez?
Łomatko Naturo!
amita pisze:Wiesz Belvo, raczej amerykanie powinni się wstydzić za prezydenta niuka, w kwestii polskich obozów zagłady. Ale oni mają to bardzo głębko gdzieś A to, że made in italy podobno lepiej się kojarzy...komu? bo dziś wszystko jest made in china na świecie. dobrze, że kokoko jest made in poland. I ja jestem z tego dumna i ze swojego kraju i z EURO,bo wychodzi na bardzo dobrym poziomie i w ogóle. Ja tam kompleksów nie mam, jestem europejką, a przede wszystkim POLKĄ.
belva pisze:Amito, Amerykanie nie wstydza sie. Oni nie wiedza co znaczy jakis wstyd .Jezeli ja jestem przewrazliwiona to oni zupelnie nie maja zadnej wrazliwosci. Moze to i dobrze. Mniej cierpia.bo dziś wszystko jest made in china na świecie.
No wlasnie nie.. o to chodzi ze nie Na szczescie.
A "made in Poland" musi byc dobre aby z tego moc byc dumnym.
Aby tak sie stalo musimy sami sobie podwyzszyc poprzeczke. Ja jestem dumna z wczorajszej gry naszej druzyny. Mimo ze zremisowalismy to Rosjanie wzieli to do serc jako swoja porazke.
Gralismy zdecydowanie lepiej.
Dotychczas nie rozumiem jednak co sie stalo z" koko spoko" Nie slyszalam ani razu. A w TVN idzie jakis "here we go here we go" ....
Cebulka pisze:Też mi się wydaje, że tej piosenki nie puszczają - jak chodzi o koko spoko dalej jestem czysta i niewinna - nie słyszałam
Leci tylko ta piosenka UEFA 'Endless Summer' Rihanny
Gdzieś czytałam że skoro Obama mowi 'Polskie obozy zagłady', powinniśmy od dziś mówić 'Amerykańskie zamachy na WTC'
Nie wiem Belvo, czy to byłby podobny sens?
belva pisze:No jasne ze tak!!
Ale Obama sam sie tak nie pomylil po prostu .. z tymi obozami.
Dobra nie wchodzmy w ten temat.. bo...
Koko spoko nie uslyszalam ani razu w telewizji podczas meczow. Nie to ze mi jej brakowalo ale zastanawiam sie dlaczego? Jezeli byl konkurs i ona wygrala to dlaczego jej nie slychac na stadionach? Cos mi tu nie pasuje.
Szkoda ze polska druzyna odpadla w cwiercfinale...
Wróć do Muzyka, Literatura, Sztuki Piękne
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość