tereklo pisze:Znalazłam czas na upieczenie chleba. Zwykły, mieszany.
tereklo pisze: Wyrobic ciasto. rozciągnąć je w koło, złożyć na 3, ułozyć na prostokątnej blasze (ja posypuje blachę otrebami) złożeniem do dołu.
tereklo pisze: We właściwej części ciasta chlebowego znów dodaje się drożdże, żeby ciasto urosło
tereklo pisze: dodanie trochę zakwasu w pierwszej części przygotowań skraca czekanie na ukwaszenie się mąki z drożdżami ........Kiedyś jak mój tato wypiekał chleb to właśnie na dwa razy rosło ciasto
tereklo pisze: Myślę, że juz jest jaśniej, co?
saginata pisze:Bez beczki kapusty czuję się bardzo uboga
Baś_22 pisze: beczkę kapusty w kolano" i zdrowo i głód niegroźny
tereklo pisze:Baś_22 pisze: beczkę kapusty w kolano" i zdrowo i głód niegroźny
w kolano? chyba nie łapię
saginata pisze:Ja kiedyś kapustę na gołąbki kisiłam w beczce z kapustą na zimę-taką warstwę głowek umieszczałam między poszatkowana.
Teraz mam małą beczkę i mi się nie mieszczą-ale jesienią włożę choć 2-3 główki.Takie gołąbki to zupelnie inny smak.To takie pyszne zimowe gołąbki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości