Cebulka pisze:Hej Chyba się jeszcze nie pochwaliłam, że udało mi się znaleźć chętnych do papierowego przygarnięcia mnie pod swój dach i niniejszym właśnie dziś lecę na pierwsze zajęcia, narazie teoretyczne
Cebulka pisze:Magdziołku - bitki z kaszą i buraczkami to pamiętam wybrałyśmy jako najbardziej wytęsknione polskie danie na którejś egzotycznej wyprawie Mięso wieprzowe lub wołowe,
Cebulka pisze:Smażyliśmy też krewetki
Trochę nie za bardzo wyszły bo nikt ich wcześniej nie rozmroził i udusiły się zamiast usmażyć właściwie - ale były jadalne, po raz pierwszy jadłam je będąc trzeźwa i generalnie już się nie boję a Jurek chętny to może kiedyś w domu zrobię Tylko to chyba powinno poczekać
Cebulka pisze: Drugi wspaniały i trochę nietypowy pomysł był na biusty kuraka - rozbić cienko, posmarować serem ricotta (myślę że jakiś inny biały tez by podszedł) posypać bazylią i pokrojonymi suszonymi pomidorami. Zwinąć, obsmażyć, dodając do patelni pokrojony czosnek, zalać wodą i śmietanką, udusić Pycha i o ile pamiętam do zrobienia w jakieś 40 min
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości