aukuba pisze:Jakie smakowitości!! Uwielbiam drożdżowe jeszcze ciepłe z pieca.
Cebulko, może przy następnym wypieku palanic podeślę Ci priorytetem?
knutsel29 pisze: Stad tez pytanie nastene... czy z zakwasu na chleb orkiszowy moge zrobic chleb pszenny lub pol na pol razowo przenny?
Cebulka pisze:Klarowane masło to zdaje się nawet ja bym mogła jeśc mimo Madziowych problemów z tolerancją białka - ale jakoś tak mi się nie chciało za to zabrac - czy takim masłem da się chleb smarowac? Czy ono ma już konsystencję lekko półpłynną niezależnie od temperatury i zbyt mocny smak na chleb?
Anamaria pisze:Mniammm ślinka cieknie...
Już sobie wydrukowałam przepisiki
Tosia pisze: Basiu ja to ciasto na bułeczki wałkuję smaruje tym farszem a potem zawijam jak roladę a końce lekko podwijam żeby nie wypłynął, wtedy farsz jest na całej bułeczce
Baś_22 pisze:Tosia pisze: Basiu ja to ciasto na bułeczki wałkuję smaruje tym farszem a potem zawijam jak roladę a końce lekko podwijam żeby nie wypłynął, wtedy farsz jest na całej bułeczce
Tosiu, rozumiem, że robisz taką długą, jedną bułkę
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości