kotkaaa pisze:Mam problema,cebula z dymki jest poskręcana.Pryskałam czymś na robale .Czy ona urośnie czy trzeba wyrwać
Właściwie to można podsypywać kwaśnego torfu pod rośliny, a właściwy temat to:Słoneczko pisze:Wac dziękuję za porady wywnioskowałam, że te borówki, które już mi rosną czwarty rok można podsypać obornikiem. Mam już borówki parę lat i zastanawiam się co teraz bo gdy zakładałam plantację (dumnie brzmi raptem 6 borówek ) wymieniłam pod nie ziemię na kwaśną czy teraz należy zakwasić ją w jakiś specjalny sposób bo jednak z czasem pewnie się to zmienia?
Nie wiem za bardzo jak poruszać się po tym ekotopiku czy każdy temat wpisywać we właściwe tematy?
wac pisze: Właściwie to można podsypywać kwaśnego torfu pod rośliny, a właściwy temat to:
"Nie wiem za bardzo jak poruszać się po tym ekotopiku czy każdy temat wpisywać we właściwe tematy?"
ułatwia odnajdywanie i dyskusje na dany temat.
Czy teraz lepiej?Cebulka pisze:Wac - to może jest głębokie co napisałeś, ale ja tego nie rozumiem..wac pisze: Właściwie to można podsypywać kwaśnego torfu pod rośliny, a właściwy temat to:
ułatwia odnajdywanie i dyskusje na dany temat.
Tutaj mamy poukładane tematycznie ( no w miarę ) przez co łatwiej trafić tam, co nas interesuje. Na wszystkie (w miarę) problemy, też staramy się odpowiadać, a o winogronkach temat jest dość popularny, co widać po ilości postów.beza 62 pisze:Dziękuję wszystkim za pomoc, jak na razie to nie mogę sie w tym eko...
połapać. Zanim tu znalazłam odpowiedź to trochę potrwało. Nadal nie wiem gdzie mam pisać... czy najpierw otwieram dział który mnie interesuje i dopiero piszę czy gdziekolwiek. Ja jakaś niegramotna jestem...
Napisałam o winogronach w dziale krzewy owocowe i nie wiem czy dobrze zrobiłam bo tam chyba nikt nie zagląda...
beza 62 pisze:Przed chwilą wróciłam z ogródka bo go podlewałam do tej pory...
i spotkała mnie nieprzyjemna niespodzianka...
klon kulisty, który tak pięknie mi się rozrósł w te ulewy teraz ma liściach taki gruby biały nalot... miałam kiedyś maczniaka na innych roślinach ale ten nalot wydaje mi się grubszy... i to tak się pojawił z dnia na dzień...
ten klonik to jakiś pechowy chyba jest albo taka delikatna odmiana bo co roku coś go chwyta...
Wróć do Chemia czy ekologia - grunt żeby pomogło
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości