No tak, niestety wykrakałam...
Jak przyznałam się uczciwie aczkolwiek jak widac głupio, że za dwa miesiące planuję wyjazd z Krakowa, to nie przedłużą mi tu umowy o pracę i skończy się darmowy internet i mnóstwo wolnego czasu...
Ale nic to - było miło, ale minęło. (Swoją drogą pytanie - czy ktoś wie czy jest jakiś okres kiedy trzeba mieć następną umowę o pracę, żeby nie tracić składki emerytalnej? Coś słyszałam o trzech tygodniach...)
Zanim jeszcze moja aktywność forumowa spadnie do typowych rozmiarów (od środy
), chciałam przedstawić nowy dział, jaki właśnie się pojawił, po bardzo zaangażowanych dyskusjach w temacie Emmi o "Tych też pięknych" (Który to temat też myślę przeniesiemy tam) W planach jest tam prezentowanie sylwetek najpopularniejszych roślin polnych, i polno-ogrodowych, uszeregowanych według koloru, żeby łatwiej było osobie szukającej nazwy znaleźć delikwenta. Myślę że warto nauczyć się nazw tych roślin które najczęściej spotyka się na spacerach - chociażby po po, żeby zaimponować sąsiadom, ale też przeciez po to, żeby poszerzyć swoją wiedzę o przyrodzie.
Jak macie ochotę to zapraszam do współpracy przy prezentowaniu krótkich informacji (ze zdjęciem, najlepiej kilkoma w różnym przybliżeniu) - w internecie wszystko można znaleźć łatwo
MAM PROŚBĘ:
Od tej chwili skoro mamy już taki raczkujący atlasik, to jeśli macie jakieś zdjęcia roślin dziko rosnących (albo właśnie przyniesionych do ogrodu) i chcecie się dowiedzieć, co to jest, to wklejajcie je pod odpowiednim kolorem w "Flora Polski", a dział "Zagadki" pozostawmy dla roślin 'ogrodowych' podpatrzonych lub już posiadanych.