amita pisze:Jak widzimy,że zbyt suchy
amita pisze:Bierzemy jakieś z półtora kilo mięska,do tego ciut boczku,kroimy i rzucamy na patelnię.Niech się smaży.Potem dodajemy ciut cebuli/ze dwie srednie/ niech się przesmażą z mięsem.Ostygnięte mięso rzucamy na żer maszynce,razem z cebulą.Dajemy odrobinkę bułki namoczonej w mleku/wodzie/jajko,ulubione przyprawy,mientolimy aż będzie gładka masa i walimy na blaszkę posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą.Jak widzimy,że zbyt suchy to obkładamy smalcem.Zbyt suchy może się kruszyć przy krojeniu.Czyli trzeba wyczuć proporcje między mięskiem chudym a tłustym.Ale nie lękajcie się,zbyt suche jest zjadliwe,tylko kroi się źle.
amita pisze:Jak zrobisz wersję taką jak podajesz i tak doprawisz to będziesz bliżej Cebulkowej,pychotki,pieczeni rzymskiej bodajże.Jadłam,ale nazwy nie pamiętam.
amita pisze:A poza tym,gdybyś spróbował mojego pasztetu to nic nie chciałbyś do niego dodawać I ci co jedli potwierdzą,za każdym razem jest inny,choć robiony w taki sam sposób.
tereklo pisze: Basiu, możesz już umieszczać swoje przepisy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość