żabcia pisze:Belvo,znalazłaś coś pięknego,czy to u nas też jest znane?,czy by rosło w naszym klimacie?jeżeli tak to czy jest jakaś inna nazwa pod którą jest znana?Chyba doczytałam się że to jakaś nowość?
belva pisze:żabcia pisze:Belvo,znalazłaś coś pięknego,czy to u nas też jest znane?,czy by rosło w naszym klimacie?jeżeli tak to czy jest jakaś inna nazwa pod którą jest znana?Chyba doczytałam się że to jakaś nowość?
Zabciu jedyne co to dochodzic po nazwie lacinskeij ktora podalam..
To nie jest nowosc bo juz 15 lat temu widzialam to w tym katalogu ale nigdy nie kupilam bo pisalo zetrzeba czekac az do 4 lat aby zakwitlo..
Teraz kupilam i bede miala to juz za tydzien.
Moze Cebulka jak wyzdrowieje to cos bedzie wiedziala wiecej na ten temat.
Cebulka pisze:Lilia himalajska
Też jestem nią zafascynowana
I nawet już kupiłam nasionka na allegro, w końcu parę złotych...
Ale moja działka okazała się zimnym bagnem, więc nie wiem, czy by jej było u mnie dobrze
Belvo - ona będzie taka wysoka tylko w roku kwitnienia. Zresztą różne źródła różnie podają, ale ja o wysokości większej niż 250cm nie słyszałam - chociaż wiadomo ty masz bardziej tropikalny klimat
Cebulka pisze:Belvo - ale zostaw to miejsce, nie kop tam - chyba że jest ewidentna dziura w ziemi.
Bo może jeszcze cos tam wyjdzie?
Jedynka pisze:Acha, to w takim razie szkoda zachodu.Czekać tak długo na kwitnienie a potem szukać drabiny, żeby taką lilię powąchać
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości