gao pisze:. Ale akwarium to piękna rzecz po nocach mi sie śni. Ech...
Załóż sobie, a nie będziesz spał tyko podglądał – przynajmniej przez pierwszych kilkanaście lat
gao pisze: ale niestety nie mam w domu warunków. W dwóch z trzech pokojów mam okna na dwóch ścianach, na trzeciej scianie mam drzwi wejściowe, zostaje czwarta ściana , która oddziela dwa pokoje od siebie. Gdzie ulokowac akwarium?
Zawsze jest miejsce na akwarium.... Może stać przy oknie – zamiast okna , może być wolno stojące – wyspa . Nad łóżkiem i pod łóżkiem (tak miałem jeszcze do niedawna, póki „wielka szajba” trwała)
gao pisze: ale jest jeszcze junior i wszystko co w jego zasiegu narażone jest na potraktownie grzechotką, zabawką, i strach pomyśleć czym jeszcze jak podrośnie.
Grzechotką to On co najwyżej (jeśli będzie robił to często) zapewni rybom towarzystwo, mój siostrzeniec walił w szybę akwarium 250 g. Młotkiem ślusarskim – mało zawału nie dostałem i to wcale nie w trosce o akwarium, jakby to pierdykło....
Ale wytrzymało i na szczęście szybko zabrałem mu to narzędzie.
Mimo, że czasem coś wydaje się straszne i trudne, warto dążyć do celu nawet jeśli nie jesteśmy pewni jego osiągnięcia – nie robiąc nic – zrobimy NIC.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w zakładaniu AQ
M.