Jak zrobić to wiem,nawet mam w zapasie.Niestety zastosowanie to inna para kaloszy.Dodaję do mięska i do sałatek.Piję 1 łyż.z 1/2 szkl.wody na czczo:dobry na trawienie.Niestety na tym kończy się moja wiedza na temat zastosowania.
Wac poratujesz książeczką?
A mo¿e dok³adnie napiszesz jak to siê robi. Bo ja kiedy¶ próbowa³±m z obierek z jab³ek, ale mi nie wyszed³. A jesieni± kiedy bêd± jab³uszka, a nawet prêdzej, to bym zrobi³a. Wiêc proszê o przepis?
Jabłka gorszego sortu lub same obierzyny pokroić drobno i wrzucić do wyparzonego słoja lub kamiennego garnka.Zagotować wodę z cukrem,na 1 l.wody 2 łyż. cukru.Letnią zalać jabłka tak aby przykryła owoce.Słój przykryć gazą i odstawić na 4 tyg.w ciepłe miejsce Potem przefiltrować przez gazę lub filtr do kawy i zostawić na 2 tyg.Gotowy ocet ostrożnie zlać znad osadu i zakorkować butelki.
Ocet mam dobry,ale o jego zastosowaniu wiem niewiele.
Dziêki za przepis, zrobiê sobie na jesieni, jak bêd± jab³uszka z drzewa. Na razie kupuje ocet winny w sklepie. Jest te¿ w sklepie ocet jab³kowy. No ale mo¿e mi siê uda, jest na pewno lepszy i tañszy .
A ja właśnie na diecie, więc rano woda z octem winnym...
Ale mam kupny więc tak się zastanawiam, co tam w nim siedzi właściwie
Czy taki ocet jabłkowy własnej produkcji ma jakąś sensowną trwałośc jak przetwory, można go dłużej przechowywac?
kasieńko - nie wiem czy daje wiele więcej, ale nie bardzo jakoś lubię pić tak samej mineralnej a zadziwiająca rzecz że z octem winnym nawet całkiem mi smakuje
Podobno ocet winny reguluje trawienie i przemianę materii i oczyszcza organizm. Czy to prawda - nie wiem
Cebulko-przez przypadek dobrze trafiłas z tym octem jabłkowym ,bo jest bardzo wskazany przy dietach-ale oczywiscie jak zawsze -trzeba zachowac umiar w jego stosowaniu
http://www.naturpost.interia.pl/interia ... wiecej.htm
lucysiu a ja z octu jabłkowego robie sobie tonik do buźki.. jest świetny dużo lepszy niż kupne toniki.. bo naturalny..
a teraz to może i sam ocet sobie zrobie z twojego przepisu
alelen no własnie ja też tak robie.. ale na buzie i włosy nie wpadłam na to ze moża na całe ciało
"Kiedy wszystko układa się naprawdę źle, aby zyskać spokój ducha należy odnaleźć w swym sercu Najwyższą Formę Akceptacji Stanu Rzeczy, która brzmi " J*bał to pies "