Onaela pisze: Fil-pewnie przyczyna to zbyt suche podłoże.Brzoza korzeni się bardzo płytko i spija całą wilgoć,tak,że dla bergeni juz nie zostaje
Dlatego kombinuje,jak tu utrzymać się przy życiu,a o kwitnieniu juz nie marzy.......Miałąm tak samo,kiedy moja Bergenia rosłą pod wielką tują-teraz przesadziłam pod jodłę i jest OK
Fil pisze:o, na to nie wpadłam Zawsze mi sie wydawało, że tam raczej wilgoc mimo wszystko panuje, bo taki ładny cień i chłodek latem. Ale faktycznie brzoza wypija wszystko co napotka No dobrze, czyli eksmisja... Przynajmniej częściowa. Część zostawię, bo mimo wszystko ślicznie z tą brzozą wygląda. A właściwie wyglądała, bo zeżarły ja slimaki.
Cebulka pisze:Dziewczyny, czy wyrzuciłyście resztki po swoich trytomach
Bo wyobraźcie że mi część wybiło od korzni, nawet te co juz spisałam na straty - więc zaglądnijcie do swoich jeśli ciągle są
zomarel pisze:Nie wyrzucałam resztek trytomy,ale nic w ich miejscu nie wyrosło.a może niezbyt dokładnie przeszukałam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości