belva pisze:Cebulko... ta mozajka to raczej cos w rodzaju "kocich lbow" z rzecznych kamykow.. wbitych na sztorc w cement..( czy prosto w ziemie) jeden bardzo blisko drugiego..
Mnie chyba najbardziej podoba sie zdjecie z parociami , azalia i tym dziwnym wielkim lisciem pod spodem.. ( Lopian??? Chrzan?? Rabarbar???) Co to jest??..
belva pisze:.. wielki lisc tzw.. Ucho Slonia.. nie wiem jak to sie nazywa po polsku..
Cebulka pisze:belva pisze:.. wielki lisc tzw.. Ucho Slonia.. nie wiem jak to sie nazywa po polsku..
Jak dasz zdjęcie, to jest szansa, że ci powiem
MAM!! Gunnera Ale sie namyślałam
http://images.google.pl/images?hl=pl&q= ... a=N&tab=wi
Cebulka pisze:Moim zdaniem (choć głowy nie daję) to niebieskie co na zdjęciu to nie egipskie, tylko agapant afrykański
W naszym klimacie niestety nie zimuje - ale u ciebie może będzie miał szansę Mam jednego w donicy - jak narazie jeszcze mi nie kwitł, ale podobno zakwita dopiero wtedy jak ma strasznie ciasno w donicy - może zechce tego lata
koliberek pisze:czyli tego pomysłu nie zerżne niestety ale w ogóle to piekne te ogrody belvo
belva pisze:Koliberku.. niekotre kaktusy maja kszalty Niech cie ges kopnie Hi hI hi..
Ale ten z kwiatem jest cudny!!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości