gao pisze:no właśnie trzeba się zastanowić czy w ogóle jest sens ukorzeniać i czy coś zdrowego z tego potem wyrośnie
Andrzej pisze:Anamario, najprawdopodobniej jutro (lub najpóźniej w niedzielę) wieczorem podam listę odmian którymi dysponuję do rozsyłki.
cicho_borowska pisze:Gao, a po co ta wierzba? Dla ukorzeniena wierzby, czy ma to jakiś wpływ na sztobry winorośli?
cicho_borowska pisze:Proszę więc o wyjaśnienie czym grozi pozostawienie na wierzchu drugiego, czyli środkowego pąka, nieobciętego
cicho_borowska pisze:może im w miarę wypijania około 70 butelek wody, nakładać jakieś dodatkowe osłonki i uzupełniać ziemią.
cicho_borowska pisze:
A może rpzpuścić jeszcze wosk w garnuszku i pędzelkiem pomalować te najdłuższe?
Onaela pisze:[shock] i trzymasz to wszystko na takim eleganckim parapecie bez podstawek
Cebulka pisze:Czy winogrona należy ukorzeniać w piasku czy w ziemi? Czy w tym co się akurat ma pod ręką? Bo widzę że na zdjęciach są różne wersje tego problemu
Andrzej pisze:Cebulka pisze:Czy winogrona należy ukorzeniać w piasku czy w ziemi? Czy w tym co się akurat ma pod ręką? Bo widzę że na zdjęciach są różne wersje tego problemu
Hihihi... zagmatwam Ci więcej![]()
Ja używam tylko czystego perlitu.
Roman pisze:Andrzej pisze:Cebulka pisze:Czy winogrona należy ukorzeniać w piasku czy w ziemi? Czy w tym co się akurat ma pod ręką? Bo widzę że na zdjęciach są różne wersje tego problemu
Hihihi... zagmatwam Ci więcej![]()
Ja używam tylko czystego perlitu.
dziwne, ja też
Andrzej pisze: Swą ofertę kieruję ku "całej Ekotopikowej braci"
Tak czytam i czytam i zaczynam sie denerwować skrob moje siedzą sobie w doniczkach nie okryte niczym, niby przy kaloryferze, ale on nie zawsze grzeje... niby w pomieszczeniu jest ciepło, ale jak ktoś otworzy okno, a ja nie zauważę, to... skrob czy mam im torebkę foliową na przykład zarzucić na te doniczki? Jeśli tak, to jak często odkrywać? w foli porobić dziurki, czy nie?
Mam pytanie jak często je podlewać?
Natomiast ten jeden już ukorzeniony ma coraz większe pąki
ale może jednak zakryć folią?
Wróć do Drzewa i krzewy owocowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości