U nas są różnego kalibru i maści.Od pomarańczowego przez brąz i prawie czarny.Stosuję granulat ale tylko w kwiatach,w grządkach zbieram.Jest ich bardzo dużo.Nie wszyscy je zwalczają i to jest problem, bo mnożą się niewiarygodnie szybko.W ubiegłym roku to nawet pomidorki karłowate w środku wyżerały i tylko skórka zostawała. Gorzej, bo nie mają naturalnego wroga.
Lucysiu ratunku !!! Moje ogorki (nasiona) juz trzeci dzien sie mocza i nie widac zadnego kielka Czyzby w dwoch paczkach nie bylo ani jednego dobrego nasionka ?
"Miłość i spokój wykluczają się wzajemnie. Kto szuka w miłości spokoju przegrywa na starcie"
P. Coelho "Walkirie"
Moje ogórki posiane wprost do gruntu wzeszły i mają już właściwy listek ,niestety jak co roku turkucie część mi zżerają i musiałam dosiewać .Nie lepiej jest z fasolą
Wsialam 19 tego, wczoraj zagladalam, wydaje mi sie ze jakas 1-2 widzialam, ale tak malenkie ze glowy sobie uciac nie dam czy to nie jakies chwasciory. A w ogole jak dlugo wschodza ogorki ?
"Miłość i spokój wykluczają się wzajemnie. Kto szuka w miłości spokoju przegrywa na starcie"
P. Coelho "Walkirie"
Nawet dosc rowno wzeszly, tylko na jednej rabacie jakos tak nie regularnie, ale w innym miejscu wzeszlo po kilka, to moze troche pozniej bedzie sie dalo porozsadzac ?
P. Coelho "Walkirie"