Hmmm,te ostatnie 3 trunki niewiele mają wspólnego z owocami.Możeby tak osobny temacik o likierkach czy cuś
![Question [?]](./images/smilies/icon_question.gif)
Byłoby łatwiej znależć...
A tymczasem UWAGA
![Exclamation [!]](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
UWAGA
![Exclamation [!]](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Dzisiaj w moim wiejskim samie dojrzałam mleko GOTOWANE SŁODZONE w puszkach
![Exclamation [!]](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
,czyli gotowy kajmak..Cena taka sama,jak niegotowanego,czyli coś ponad 5 zł za puszkę.To się nazywa wyczucie rynku
Dla tych ,co zamierzają zrobic likierek z kajmaku należy dodać,ze mleko gotowane na zbyt duzym ogniu potrafi wystrzelic i wylądować na suficie
![Laughing [lol]](./images/smilies/icon_lol.gif)
Mnie to sie nie przydarzyło,ale słyszałam,ze jest mozliwe.Myślę,ze nie nalezy kupowac puszek,które sie łatwo otwierają bez otwieracza-takie z uchwytem.Co do gotowania,to ja gotuję 2-2,5 godz i wystarczy.Polecam najpierw wypróbować bez kawy,albo podzielic na pół i do połowy dodac kawę,a drugą zrobic bez-jak dla mnie absolutnie PRZEPYSZNE
![Exclamation [!]](./images/smilies/icon_exclaim.gif)