Tosia pisze:Szeluś wkradł się błąd bo płatki z owsa to haberfloki ,a jest napisane" placki z owsa "
"hawerfloki" Tosiu też mi to nie pasowało, ale skopiowałam "jak leciało" a w ogóle, to wydawało mi się, że to są haferfloki ale za cienka jestem w godaniu, tym bardziej, że inni też w jednym artykule piszą różnie - w spisie składników [haferfloki (płatki owsiane)] i w opisie wykonania [bomony z hawerfloków] http://www.kuchnia-slaska.pl/index.php/ ... werflok-w/ ale może to jest kwestia wymowy
Wiedza jest czymś, co istnieje w umysłach, nie w bazach danych – to relacyjna sieć faktów i umiejętności, wyuczona, praktykowana, z czasem doprowadzana do mistrzostwa.
Trochę się zaśmiecił ten temat literaturą, a z założenia miał chyba być krajoznawczy, no to nawracam go Byłam na wycieczce w Łodzi - jak tam się robi pięknie:
Dzisiaj wklejam tylko jedno zdjęcia z Manufaktury - resztę wkleję jak mi się konto Fotosika naładuje
Jak kiedyś zrobimy jakiś dłuższy zlot na Śląsku żeby było dość czasu na takie rzeczy, to zabiorę Was do Muzeum Śląskiego Byłam dziś z koleżankami z pracy i myślę że warto się wybrać, zwłaszcza na interaktywną wystawę o historii Śląska - robi wrażenie. Widok ze starej kopalnianej wieży też fajny. Zeby było zabawniej, szklane obiekty na górze to tylko okna-świetliki, całe muzeum mieści się pod ziemią. A to wszystko we wtorki za darmo