Może nie do końca w temacie "Kobieta i samochód", ale ponieważ nie ma tematu "Mężczyzna i samochód", to wklejam tu ...
Znalezione na forum motoryzacyjnym:
BŁAGAM O POMOC - kolega mi powiedział, że płyta DVD lepiej odbija radar niż zwykła płyta - podpowiedzcie mi proszę, czy mnie nie skłamał, bo jeśli rzeczywiście to jest prawda, to czy w każdym hipermarkecie jak pojadę do miasta będę mógł taką płytę kupić? Na razie używam zwykłej płyty i jestem zadowolony - nie dostalem żadnego mandatu!
Odpowiedź 1.:
- Powieś sobie jeszcze trzy takie płyty - już z daleka będzie widać, że jedzie idiota.
Odpowiedź 2.:
- Fakt, oni swoich nie zatrzymują.
Odpowiedź 3.:
- Jako że płyta DVD ma wiekszą pojemność, tak przy większej prędkosci płyta ta lepiej działa. Tylko pamiętaj, że strona przeznaczona do zapisu musi byc skierowana w stronę policjantów, bo inaczej spowoduje wzrost prędkosci pokazywanej przez radar. Sam stosuję 3 płyty DVD, 2 analogowe (tak na wszelki wypadek) i krawat samoobrony na ewentualne blokady. Pozdrawiam.
Odpowiedź 4.:
- To prawda, w nowej wersji samolot F-117A ! pokryty jest cały płytami DVD i dlatego jest niewykrywalny dla radarów.
Odpowiedź 5.:
- Nie jestem pewien że ta płyta DVD działa, nie próbowałbym, najlepiej stosować sprawdzone sposoby, polecam płytę gramofonową, ona ma wiekszą powierzchnię i bardziej rozprasza wiazkę z radaru.
Odpowiedź 6.:
- Powieś CD, DVD, FDD, HDD, memory stick i ZIPa, to na pewno żaden policjant Cię nie zatrzyma, bo jak Cię zobaczy zza zakrętu to umrze ze śmiechu.
Odpowiedź 7..:
- Najlepiej radar odbija płyta chodnikowa. Tylko trzeba nią rzucic w radar z dużej odległosci.