wac pisze:Na początek "narazie 12 pomysłów na grilla"
http://www.muratordom.pl/ogrod-i-otocze ... _21460.htm
Cebulka pisze:Super
Powiedz - czy wszystkie cegły są szamotowe? Nowe? Czy można budować z używanych? Bo własnie mam dostęp do takich i zastanawiam się czy jest sens je brać
Możesz proszę powiedzieć który otwór jest na co? Ten dolny to grill, ten otwarty to na przechowanie drewna a ten górny to wędzarnia czy coś źle kombinuję?
Cebulka pisze:Czy ty to tak z głowy robiłeś czy według projektu? Budowałeś fundament? Komora paleniska jest jakąś rurą połączona z tą to wędzenia?
Tak pytam, bo za parę lat też mam nadzieję wybudować takie cudeńko Bardzo ładny kolorystycznie ten kamień
A czy mogę Cię wprost zapytać o szacunkowy koszt wszystkich materiałów? Bo robocizna jak się domyślam pewnie własna
tereklo pisze:Jaki misterny "szkic"
A ta rura od paleniska do komory to jak idzie, masz jakiś szkic ułożenia rury? Z czego ta rura?
tuurma pisze:Ja mam pytanie techniczne, jak robiłeś "stropy" nad paleniskiem wędzarni i składem drewna? Bo od frontu cegły są ułożone w łuk, jak w kolebkowym sklepieniu, ale na tym zdjęciu w trakcie (z rurą) widać beton jakby?
Poza tym, to zazdroszczę umiejętności murarskich
luta pisze:tuurma pisze:Sklepienie układałem na wcześniej przygotowanej formie (zależało mi na dokładności wykonania).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość