Samanta pisze:O, ten ostatni deserek bardzo zdrowiutki nawet... A powiem więcej, mam w dmu wszystki składniki
zomarel pisze:Ciesz się Basiu ciesz,dopóki masz czas tylko dla siebie .
chat-23 czerwca 2015, 21:37 pisze:tereklo - co można zrobić z czerwonych porzeczek?
Tosia - nalewkę sok i dżemik
tereklo - na nalewkę nie mam procentów - soku nie chcę - mam zeszłoroczny - dżemik? trzeba przecierać?
Tosia - to zjeść - a może ciasto
tereklo - 2dzisiaj były racuchy z porzeczkami a ciasto... no d...a już i tak szeroka
Tosia - a masz dużo ????? to może zamroź a jak bedą procenty to zalejesz
tereklo - będzie dużo, pewnie wszystkich nie zbiorę a teraz od mamy przywiozłam troszkę, bo u niej czerwone krzaki
- miało być ciasto z porzeczkami i pianką ale nie ma i szkoda mi zmarnować
Sz_elka - zamrozić i do kisielu albo galaretki - byle kiedy - w sam raz
Cebulka - porzeczki do galaretki chyba troche za kwaśne )
- ale można je wymieszać z innymi owocami (śliwki, habłka, tuskawki, cokolwiek), to sie rozsypuje w naczyniu do zapiekania, posypuje obficie kruszonką (może być z migdałami lub kokosem) i zapieka w piekarniku jakieś pół godziny. Mniam
- taa.... habłka i tuskawki są najlepsze
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości