kawałek schabu , a raczej dwa kawałki o wadze 1,5 kg. już przeznaczona do konsumcji, jako wersja pilotująca czeka na ocenę przez "anioła stróża", w dodatku własne wyroby są zdrowsze, bo nie są faszarowane fosforonami, azotynami i azotanami.Onaela pisze:Wac,Saginatko-dziekuje Wam bardzo za świetne pomysły
A Ty,Wac z nieba mi spadasz z tym przepisem na mięsko parzone .
Jadłam już kiedys takie i smakowało wyśmienicie-aż wierzyć się nie chciało,ze ono tylko kilka minut gotowane
smacznego, chciałem tylko dodać że sól dodawana do mięsa powinna być niejodowana, a golonka gotowane przez kilka minut dłużej, lub rozkrojone.tereklo pisze:Zrobiłam schab według przepisu Waca - pyszne, soczyste, pierwsza klasa!!
Nie chciało mi się wierzyć, że tych kilka minut wystarczy na ugotowanie kawałka mięcha, dla eksperymentu włożyłam obok 1 kg sachabu jedną golonkę bez kości - też pyszna.
Wac, dzięki.
powinno być super, tylko z krojeniem może być problem, dlatego proponuję gotową szynkę pociąć np. w kostkę i zalać galaretką w jedno-porcjowych pojemnikach.saginata pisze:Mam zamiar zrobić szynkę według przepisu Waca-i potem zalać galaretą-jak myślisz Wac-będzie dobrze?
Majonezy z reguły są robione na bazie oleju, dlatego się nie rozpuszczają, a można go roztrzepać lub rozmiksować.Onaela pisze:Mój schabik tez sie właśnie parzy .Tylko coś majonez nie chciał mi sie rozpuscić w zalewie .Chyba nastepnym razem z niego zrezygnuję na rzecz innej przyprawy.
Raczej na zimno, a dodatki tylko urozmaicą i upiększą jak buraczki, chrzan, sałatki, nalewki itp.koliberek pisze:Wac- ja tez jestem zaskoczona, taka maetoda obróbki mięsa i chciałąbym spróbować. Tylko jedno pytanie: czy to się podaje na zimno czy na ciepło?
Pozdrawiam
Wklejam przepis :koliberek pisze:Wac-
A te kurczaki na butelkach to co? Obiło mi się kiedys o uszy, ale mógłbys przybliżyc temat.
Pozdrawiam
Nadstawiam drugi policzek ( oczywiście do buziaka )Anamaria pisze:Ja zrobiłam schab "wacowy" i wyszedł pierwszorzędnie. Rodzinka była w szoku, bo u nas role były podzielone i mięsa robił zawsze mąż, a ja ciasta i sałatki. Duża buźka dla waca za przepis
saginata pisze:A ja zrobiłam schab Waca
I też było pyszne -dzięki wac za superaśny przepis.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości