beza pisze:Dzięki to chyba z tą naoliwioną folią to jest to
Właśnie, skoro o Lidlu mowa, to zastanawiam się nad kupnem takiej maszyny do pieczenia chleba mają rzucić w czwartek do Lidla. Czy to warto kupować takie ustrojstwo
Samanto, jakie chleby wychodzą z takiej maszyny, masz może jakieś doświadczenie z takimi wynalazkami ?
Tosia pisze:Samanto piękne te chlebki , a że ja należę do ciekawskich, to pytam co to takie piegate ,
amita pisze: Kiedyś sobie upiekę bułeczki,zamknę się w łazience i zjem wszystkie sama! Zagryzę chlebem /też upiekę/ No! to się rozmarzyłam
beza pisze:Ale jeszcze wiecie co, chodzi za mną taki chlebek okrągły, pieczony bez formy. Próbowałam taki upiec ale się rozjechał na boki i wyszedł plackowaty. Samanto, może poradzisz coś na ten temat jak zrobić okrągły bocheneczek...
Wspomniałaś Samanto, że lepiej w niej piec chlebki pszenne, a ja w zasadzie więcej tego żytniego robię,:(
amita pisze:Basia,zatrzaśniemy się w altanie na działce i siłą nas nie wezmą! Będziemy mieć dwie przyjemności na raz Sami,altana duża to się zmieścisz i Ty.
Samanta pisze:Basiu, ja myslałam czytając Twoje posty, że pieczesz juz od dawna!
Samanta pisze:Basiu , czas na bułki. Ja teraz nie jem pieczywa to i mniej go piekę ale przepisy mogę podać a i parę zdjęć się znajdzie.
ulotna chwila pisze:Bezuchno, a gdzie pozostawiasz chlebki do wyrośnięcia?
bo być może tu jest pies pogrzebany?
a co do przemieszania ciasta w foremkach to ja bym się n ie odważyła
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości