amita pisze:Baśka,skąd miałaś kurki
Ago ja też staram się ograniczać ,ale naprzykład w takim powietrzu też lata pełno syfu a oddychać trzebaaga pisze:dziewczyny ile wy uzywacie w zupach glutamatu wiecie ile ludzi jest na niego uczulona,a jaki on jest szkodliwy?to jeden z najwiekszych alergenow... kostki roslowe,puszki,zupy w proszku,te slynne knorry,wegety to chemia....to juz nie ma naszych polskich przypraw??
Ago a co ty uważasz za "polskie przyprawy" Czy chodzi ci o jakieś kompozycje przypraw,czy o firmy produkujące te różne dodatki kulinarne
Ago ja też staram się ograniczać ,ale naprzykład w takim powietrzu też lata pełno syfu a oddychać trzeba
aga pisze:no nie bede robic ankiety ale zapytam,ktora z was zrobi rosol bez kostki roslowej,maggi czy vegety?
amita pisze:Po odstawieniu vegetopodobnych dość długo nic nie smakuje.Dopiero po pewnym czasie zaczyna się "poezja" smaków i wtedy jedząc doprawione sztucznie mamy wrażenie,że wszystko smakuje podobnie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości