melisa34 pisze:No ja właśnie odkrywczo wzięłam od koleżanki przepis na tę żółtą Samanty:)
Onaela pisze:Narobiłaś mi apetytu na tą sałatkę Samanto Dziś już póżno,ale jutro moze zrobię.
Mam nawet taki makaron w domu,bo dodaję go do zup,kukurydzę mam,ogórki też....tylko papryki nie mam i koperku,a jutro sklepy zamknięte...
A robicie sałatkę z kaszą kuskus ?
amita pisze:Ło matko,jaki człowiek z prowincji jestem nawet nie wiem co to kasza bulgur.
amita pisze:Ło matko,jaki człowiek z prowincji jestem nawet nie wiem co to kasza bulgur.
Samanta pisze:
Sałatka z tortellini:
1 opakowanie tortellini z mięsem, serem lub grzybami
1 puszka kukurydzy konserwowej
2 średniej wielkości zielone ogórki (opcjonalnie)
20 dag żółtego sera
majonez
sól,pieprz
opcjonalnie 1-2 ząbki czosnku
Tortellini ugotować w osolonym wrzątku, odsączyć, wystudzić. Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Ser żółty też pokoić w kostkę . Dodać osączoną kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Dla wielbicieli czosnku: przecisnąć 1 lub 2 ząbki czosnku.
Kto lubi, może majonez zmieszać z ketchupem i zrobić taki sos. Ja nie przepadam.
A z kuskusa lub kaszy bulgur to taką:
1 opakowanie tortellini z mięsem, serem lub grzybami
1 puszka kukurydzy konserwowej
2 średniej wielkości zielone ogórki (opcjonalnie)
20 dag żółtego sera
majonez
sól,pieprz
opcjonalnie 1-2 ząbki czosnku
Tortellini ugotować w osolonym wrzątku, odsączyć, wystudzić. Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Ser żółty też pokoić w kostkę . Dodać osączoną kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Dla wielbicieli czosnku: przecisnąć 1 lub 2 ząbki czosnku.
Kto lubi, może majonez zmieszać z ketchupem i zrobić taki sos. Ja nie przepadam.
saginata pisze:Szukam pomysłu na świąteczne sałatki-no i jedną z nich będzie chyba sałatka Samanty-ta z tortellini-chyba jest smaczna-z tego co tam napisane
saginata pisze:Ami- z ananasem i drugą jarzynową robiłam prawie zawsze do tej pory.Teraz będzie albo śledziowa-albo tuńczyk z ryżem-koniec przemyslania-bo juz mało czasu
amita pisze:Ryż na sypko,wędzona pierś z indyka (ostatnio była z polędwicą sopocką,jadłaś chyba Basiu) kukurydza,ananas i majonez.Bez przypraw dodatkowych.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości