beza pisze:Mam pytanko
czy można zrobic naleweczkę na ogórkach, ale tych świeżych zielonych pięknie pachnących ?
beza pisze:Mam pytanko
czy można zrobic naleweczkę na ogórkach, ale tych świeżych zielonych pięknie pachnących ?
saginata pisze:Mój synio robił nam takie drinki z ogórkiem
Nina pisze:wygląda super jak długo musi dojrzewać.?
Ja przefiltrowałem cynamonówkę
i nalewkę z ciemnych winogron.
Onaela pisze:Z dzisiejszą Gazetą Wyborczą był ilustrowany dodatek z przepisami na różniste nalewki(nowe pomysły )-niektóre wygladają na bardzo smakowite np.ostra z chili,tutti frutti z południowych owoców,z zielonej herbaty i soku z winogron,czekoladowa z kawą,melonowo-brzoskwiniowa(ta mnie korci,bo jeszcze będę miała 4 melony limonkowa z trawą cytrynową itp.
koliberek pisze:Onaelko to już druga część tego dodatku była Mam obie jakby co to bęe przepisywac tutaj przepisy, jesli cos kogoś interesuje
Cebulka pisze:koliberek pisze: skseruje kilka razy ten dodatek i Wam dam
Ja tez sie piszę!
Bo nie wiem czy wiesz, ale były dwa - z owoców polskich i z egzotycznych - mam jeden a nie mam drugiego - chyba o ile pamiętam mam właśnie ten egzotyczny, musze sprawdzić koniecznie
Anamaria pisze:Koli, poproszę o te xerokopie
pedro pisze: Strony 50 i 51 (gruszkówka) są na końcu
To najlepszy sposób na zacier i jeszcze troche z histori Polski "bitwa Pod Grunwaldem"- 1410 (czytaj 1 kg cukru; 4 ltr. wody i 10 dag. drożdży) zanzajer jak należy i dwa tygodnie cierpliwości i można gonić a w starych czasach piło się to bez "gotowania- destylacji" ale jak już ktoś włożył w to garść owoców: No!.. to wino musiało być wyśmieniteamita pisze:Aczkolwiek mam wrażenie,że on te owoce wrzuca,zalewa słodką,przegotowaną wodą i już.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość