zomarel pisze:[niewie] nie wiem gdzie wpisać więc proszę przenieść w odpowiednie miejsce przepis na sakiewki z kotletów schabowych.SAKIEWKI: 7 kotletów schabowych bez kości,20-30 dkg pieczarek,1 mały kawałek papryki czerwonej,1 cebula,tłuszcz,2 łyżeczki przecieru pomidorowego,sól,pieprz.WYKONANIE:Mięso doprawić i cienko rozbić.Pieczarki,paprykę,cebulę pokroić,udusić na tłuszczu,dodać przecier pomidorowy i doprawić.Farsz układać na środku płatów mięsa,zwinąć w kształt sakiewek i mocno związać nitką.Ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem i piec podlewając powstałym sosem.Po upieczeniu i wystygnięciu usunąć nitki.Przed podaniem podgrzać mięso i polać sosem z pieczenia.ładnie wyglądają na półmisku.Robiłam je i układałam na półmisku razem z szaszłykami i kotletami schabowymi odgrzanymi w piekarniku ,z serem żóltym i kleksem żurawiny.
zomarel pisze:/tylko nie ruszać naszej Cebulki/
Baś_22 pisze:[/url]
Cebulko a czemu u Ciebie ta brzoskwinia taka żółta
Cebulka pisze:Hmm... Ja z twojego przepisu zrozumiałam, że wszystko robisz osobno - a wątróbka spotyka sie z cebulą i jabłkami dopiero na stole.
Cebulka pisze:O rany, to wygląda jak w jakiejś fiu-bździu restauracji
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości