Desery

Sprawdzone (i nie tylko) przepisy na smakołyki

Re: Desery

Postautor: tereklo » ndz lut 10, 2013 1:02 pm

A może brazylijski quindim? Mam chęć spróbować

Wiedza jest czymś, co istnieje w umysłach, nie w bazach danych – to relacyjna sieć faktów i umiejętności, wyuczona, praktykowana, z czasem doprowadzana do mistrzostwa.
Obrazek
Awatar użytkownika
tereklo
Administrator
 
Posty: 4422
Rejestracja: sob cze 04, 2011 6:07 am
Lokalizacja: Kotlina Kłodzka

Re: Desery

Postautor: Sz_elka » pn lut 11, 2013 8:00 pm

tereklo pisze:A może brazylijski quindim? Mam chęć spróbować

Ciekawostka! ;>
Elka
Awatar użytkownika
Sz_elka
Weterani
 
Posty: 5359
Rejestracja: sob sty 27, 2007 8:42 pm
Lokalizacja: Katowice

Re: Desery

Postautor: tereklo » sob lut 23, 2013 8:18 pm

Deser z wykorzystaniem białek (często pozostają w trakcie wypieków)

Czekoladowo - rumowa pianka, w smaku przypomina ptasie mleczko
http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-dese ... anka,61054

Składniki dla 2-4 osób
białka, 6
cukier, 4 - 5 łyżek
kakao, 3 czubate łyżki
Rum, 2 łyżki
woda, ok. 100 ml
żelatyna, 5 płaskich łyżeczek
Żelatynę rozpuścić we wrzątku, odstawić do przestudzenia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po łyżce cukru i nadal ubijać. Dodać kakao i rum, dokładnie wymieszać. Przestudzoną żelatynę wlać do masy kakaowej i szybko wymieszać (uwaga: masa po dodaniu żelatyny bardzo szybko tężeję, więc wcześniej należy przygotować foremki), przełożyć do foremek silikonowych. Schłodzić w lodówce ok. 2 godz. Wyłożyć na talerzyk i dowolnie udekorować (u mnie stopiona w kąpieli wodnej czekolada ze śmietanką).
pianka.jpg


http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-dese ... anka,61054
Wiedza jest czymś, co istnieje w umysłach, nie w bazach danych – to relacyjna sieć faktów i umiejętności, wyuczona, praktykowana, z czasem doprowadzana do mistrzostwa.
Obrazek
Awatar użytkownika
tereklo
Administrator
 
Posty: 4422
Rejestracja: sob cze 04, 2011 6:07 am
Lokalizacja: Kotlina Kłodzka

Re: Desery

Postautor: Cebulka » ndz lut 24, 2013 9:31 pm

Powyższy post by chyba trzeba przenieść tu: viewtopic.php?f=8&t=733
Tam jest więcej pomysłów co robić z białkami - chociaż takiego kremu jeszcze nie było :)
Śpieszmy się czynić dobro
Awatar użytkownika
Cebulka
Administrator
 
Posty: 14922
Rejestracja: ndz lut 11, 2007 5:25 pm

Re: Desery

Postautor: tereklo » ndz lut 24, 2013 9:43 pm

To bardziej deser niż ciasto na białkach - nie powiem, miałam dylemat gdzie to wkleić [skrob]
Wiedza jest czymś, co istnieje w umysłach, nie w bazach danych – to relacyjna sieć faktów i umiejętności, wyuczona, praktykowana, z czasem doprowadzana do mistrzostwa.
Obrazek
Awatar użytkownika
tereklo
Administrator
 
Posty: 4422
Rejestracja: sob cze 04, 2011 6:07 am
Lokalizacja: Kotlina Kłodzka

Re: Desery

Postautor: Baś_22 » ndz lut 24, 2013 10:25 pm

Niech zostanie w deserach, ciasta to ciasta :)
Jeszcze tyle przede mną :) [krolik]
Serdecznie zapraszam do odwiedzin mojego bloga :) http://berberrus.com.pl
Jestem także na: https://www.facebook.com/berberrus
Awatar użytkownika
Baś_22
Weterani
 
Posty: 8995
Rejestracja: sob sty 27, 2007 7:35 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: Desery

Postautor: zomarel » wt lut 26, 2013 12:03 am

A,ja nie robię żadnych deserów na surowych białkach nawet sparzonych, bo przeszło 20 lat temu moja córka "złapała" salmonellę ,po tym jak z tatusiem wylizała garnek po masie serowej [diabel] .
Awatar użytkownika
zomarel
Weterani
 
Posty: 2650
Rejestracja: wt sty 22, 2008 7:34 pm

Re: Desery

Postautor: Baś_22 » pn maja 27, 2013 11:32 am

Wczoraj na Dzień Matki zaserwowałam m.in. :)

Serniki mini zapiekane w jabłkach
Obrazek Obrazek
Składniki:
200 g twarogu
2 łyżki soku z cytryny
skórka starta z 1 cytryny
3 łyżki miodu
2 żółtka
2 łyżki budyniu (proszku)
75 g żurawiny suszonej
4 jabłka
cukier puder
Przygotowanie:
Twarożek, sok i skórkę z cytryny, miód, żółtka i proszek budyniowy wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładką masę. Dodać 50 g żurawiny. Z jabłek ściąć "wieczko" i wydrążyć środek. Nałożyć masę serową, posypać żurawiną.
Jabłka ułożyć w żaroodpornej formie i wstawić do rozgrzanego do 200 st. C piekarnika. Piec 30-35 minut. W połowie pieczenia górne części jabłek również umieścić w formie. Podawać posypane cukrem pudrem.
Źródło przepisu: http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news- ... nId,940041
----------------------------------------------------------------
Deser - Stefanka
Obrazek

Ciasto i masa – Składniki
1 litr mleka,
1 szklanka kaszy manny,
1 szklanka cukru,
1 kostka margaryny, (ja zalecam masło)
3 łyżki kakao,
1 zapach rumowy, (ja zalecam kieliszek rumu)
5 paczek herbatników.
Przygotowanie
Mleko, margarynę i cukier zagotować.
Następnie po trochu wsypywać kaszę manną, cały czas mieszając.
Gdy masa zgęstnieje, wsypać do niej kakao i wymieszać.
Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę.
Na wierzch masy ułożyć herbatniki, lekko je uciskając.
Polewa – Składniki
0,5 kostki margaryny, (tu ponownie masło)
0,5 szklanki cukru pudru,
2 – 3 łyżki kakao,
2 łyżki gorącej wody.
Przygotowanie
Margarynę rozpuścić, zdjąć z ognia, wsypać do niej cukier puder i kakao.
Wlać gorącą wodę i mieszać, aż polewa zacznie gęstnieć.
Polać nią całą powierzchnię ciasta, rozprowadzając ją np. szerokim nożem.
Tak przygotowany deser należy wystudzić, a później umieścić w lodówce do całkowitego wychłodzenia.
Źródło przepisu: http://www.ziolaiprzyprawy.info/2010/06 ... Rd8pB0bdSk
Jeszcze tyle przede mną :) [krolik]
Serdecznie zapraszam do odwiedzin mojego bloga :) http://berberrus.com.pl
Jestem także na: https://www.facebook.com/berberrus
Awatar użytkownika
Baś_22
Weterani
 
Posty: 8995
Rejestracja: sob sty 27, 2007 7:35 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: Desery

Postautor: Cebulka » pn maja 27, 2013 7:20 pm

Język na brodzie [jezyk]
Śpieszmy się czynić dobro
Awatar użytkownika
Cebulka
Administrator
 
Posty: 14922
Rejestracja: ndz lut 11, 2007 5:25 pm

Re: Desery

Postautor: Samanta » wt cze 04, 2013 2:23 pm

Ja wiedziałam, że nie powinnam tu zaglądać :D
Jeśli mówisz do Boga, to się modlisz. Jesli Bóg mówi do ciebie, masz schizofrenię.
Awatar użytkownika
Samanta
Weterani
 
Posty: 1868
Rejestracja: sob paź 18, 2008 10:40 pm

Re: Desery

Postautor: Baś_22 » pn mar 17, 2014 2:44 pm

Chodziło za mną coś smacznego i przy okazji zdrowego [skrob]....
.....no i wychodziłam [ubaw2]

Obrazek

Mus z awokado
http://zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com ... okado.html
nieco przeze mnie zmodyfikowany

Składniki na 1 sporą porcję:
* awokado
* 1/2 banana
* 1/2 gruszki
* 3 łyżeczki karobu (albo kakao)
* łyżeczka soku z cytryny
* 1 łyżeczka miodu/melasy (u mnie odrobina stewii w proszku)
* wiórki kokosowe do posypania
Sposób wykonania:
Obrać awokado i owoce, a potem wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Na chwilę włożyć do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki ozdobić plasterkami banana i posypać wiórkami kokosowymi.

Obrazek
Jeszcze tyle przede mną :) [krolik]
Serdecznie zapraszam do odwiedzin mojego bloga :) http://berberrus.com.pl
Jestem także na: https://www.facebook.com/berberrus
Awatar użytkownika
Baś_22
Weterani
 
Posty: 8995
Rejestracja: sob sty 27, 2007 7:35 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: Desery

Postautor: lucysia » pn mar 17, 2014 4:31 pm

No nie wiem.język na brodzie to nic,ale jak Baśka znajduje czas na taaakie delicje,nie mówiąc o innych wypiekach,chlebkach lub potrawach i do tego ma taaaaki wypielęgnowany ogródek.Nie wspominając że pracuje i ma rodzinę!!Normalnie zapadnę się pod ziemię ze wstydu [zalamka]
https://docs.google.com/presentation/d/ ... p=drivesdk
*******************************************************************************
http://kosmetykinaturalnelucysi.blogspot.com

Obrazek
Awatar użytkownika
lucysia
Weterani
 
Posty: 3741
Rejestracja: sob sty 27, 2007 7:38 pm

Re: Desery

Postautor: Baś_22 » pn mar 17, 2014 4:36 pm

Lucysiu, spokojnie ja już emerytka, więc nie pracuję, rodzina jest już dorosła, więc..........
.......nareszcie mam czas dla siebie i swoje przyjemności [jupi] [ubaw2] [ubaw]
Także, Lucysiu wszystko przed Tobą [tuli]
Jeszcze tyle przede mną :) [krolik]
Serdecznie zapraszam do odwiedzin mojego bloga :) http://berberrus.com.pl
Jestem także na: https://www.facebook.com/berberrus
Awatar użytkownika
Baś_22
Weterani
 
Posty: 8995
Rejestracja: sob sty 27, 2007 7:35 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: Desery

Postautor: zomarel » pn mar 17, 2014 8:35 pm

Ciesz się Basiu ciesz,dopóki masz czas tylko dla siebie [lol] .
Awatar użytkownika
zomarel
Weterani
 
Posty: 2650
Rejestracja: wt sty 22, 2008 7:34 pm

Re: Desery

Postautor: Samanta » pn mar 17, 2014 9:53 pm

O, ten ostatni deserek bardzo zdrowiutki nawet... A powiem więcej, mam w dmu wszystki składniki [mysli]
Jeśli mówisz do Boga, to się modlisz. Jesli Bóg mówi do ciebie, masz schizofrenię.
Awatar użytkownika
Samanta
Weterani
 
Posty: 1868
Rejestracja: sob paź 18, 2008 10:40 pm

Re: Desery

Postautor: Baś_22 » pn mar 17, 2014 10:16 pm

Samanta pisze:O, ten ostatni deserek bardzo zdrowiutki nawet... A powiem więcej, mam w dmu wszystki składniki [mysli]

Sami, to koniecznie spróbuj, naprawdę jest dobry [mniam] :)
Jeszcze tyle przede mną :) [krolik]
Serdecznie zapraszam do odwiedzin mojego bloga :) http://berberrus.com.pl
Jestem także na: https://www.facebook.com/berberrus
Awatar użytkownika
Baś_22
Weterani
 
Posty: 8995
Rejestracja: sob sty 27, 2007 7:35 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: Desery

Postautor: Baś_22 » pn mar 17, 2014 10:17 pm

zomarel pisze:Ciesz się Basiu ciesz,dopóki masz czas tylko dla siebie [lol] .

No właśnie to robię Zosiu :)
Jeszcze tyle przede mną :) [krolik]
Serdecznie zapraszam do odwiedzin mojego bloga :) http://berberrus.com.pl
Jestem także na: https://www.facebook.com/berberrus
Awatar użytkownika
Baś_22
Weterani
 
Posty: 8995
Rejestracja: sob sty 27, 2007 7:35 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: Desery

Postautor: Samanta » wt mar 18, 2014 6:24 pm

Zgadnijcie, co będzie w niedzielę na deser? [hejhej]
Basiu, Twój blogasek jak widzę kwitnie, tak jak i Ty sama!
Jeśli mówisz do Boga, to się modlisz. Jesli Bóg mówi do ciebie, masz schizofrenię.
Awatar użytkownika
Samanta
Weterani
 
Posty: 1868
Rejestracja: sob paź 18, 2008 10:40 pm

Re: Desery

Postautor: Baś_22 » śr kwie 09, 2014 10:17 pm

Dzisiaj zrobiłam zdrowotnościowy zielony mus :) (przepis od Tereklo [tuli])

Obrazek Obrazek

Robi się go błyskawicznie pod warunkiem, że mamy potrzebne składniki :)

Zielony mus na zdrowie
Składniki na około 400 ml:
1 szt. kiwi
2 łodygi selera naciowego
1 większe jabłko
½ pomarańczy
½ cytryny
kawałek świeżego imbiru
natka pietruszki
Sposób wykonania:
Owoce i łodygi selera wymyć. Kiwi, cytrynę, pomarańczę, imbir obrać ze skórki.
Z jabłek wydrążyć pestki, skórki nie obierać. Wszystkie składniki pokroić w drobniejsze kawałki i zmiksować w blenderze.

Obrazek Obrazek Obrazek
Jeszcze tyle przede mną :) [krolik]
Serdecznie zapraszam do odwiedzin mojego bloga :) http://berberrus.com.pl
Jestem także na: https://www.facebook.com/berberrus
Awatar użytkownika
Baś_22
Weterani
 
Posty: 8995
Rejestracja: sob sty 27, 2007 7:35 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: Desery

Postautor: tereklo » sob kwie 19, 2014 12:13 pm

Kolejne zielone musy:

1. z fenkułem i sałatą

składniki
filiżanka wody mineralnej (lub więcej)
2 liście sałaty lodowej
1 jabłko
1/2 cytryny (z miąższem) lub pomarańczy
skórka z 1/8 cytryny (niewoskowanej)
kawałek fenkuła z zielonym koprem
2 suszone daktyle (jeśli są twarde zalać gorącą wodą na parę minut)
szczypta imbiru
1 łyżeczka ostropestu mielonego
1 łyżeczka sezamu niełuskanego
1 łyżeczka miodu lub innego zdrowego słodziwa -można pominąć

2. z fenkułem i orzechami

składniki
filiżanka wody mineralnej (lub więcej)
2 liście sałaty lodowej
1/2 jabłka
1/2 cytryny (z miąższem)
skórka z 1/4 cytryny (niewoskowanej)
kawałeczek fenkuła z zielonym koprem
1 suszona figi (jeśli jest twarda zalać gorącą wodą na parę minut) lub świeża
szczypta imbiru
1 łyżeczka ostropestu mielonego
1 łyżeczka sezamu niełuskanego
kilka nerkowców lub orzeszków ziemnych niesolonych
1 łyżeczka miodu lub innego zdrowego słodziwa - opcjonalnie

3. z jabłka i sałaty

składniki
1 jabłko ze skórka
2 liście sałaty lodowej
1 łyżeczka mielonego ostropestu
1 łyżka nerkowców
szczypta imbiru
szczypta kurkumy
1 szklanka wody mineralnej
1 łyżeczka miodu - opcjonalnie

4. z sałaty i pomarańczy

składniki:
1 pomarańcza
2 liście sałaty lodowej
1 łyżeczka mielonego ostropestu
1 łyżeczka niełuskanego sezamu
po szczypcie imbiru i kardamonu
ok. 200 ml wody mineralnej
1 łyżeczka miodu - opcjonalnie
Wiedza jest czymś, co istnieje w umysłach, nie w bazach danych – to relacyjna sieć faktów i umiejętności, wyuczona, praktykowana, z czasem doprowadzana do mistrzostwa.
Obrazek
Awatar użytkownika
tereklo
Administrator
 
Posty: 4422
Rejestracja: sob cze 04, 2011 6:07 am
Lokalizacja: Kotlina Kłodzka

Re: Desery

Postautor: Cebulka » sob kwie 19, 2014 8:49 pm

Hmm wzrok mój padł na ten mus z białek co jest powyżej i tak mi się to skojarzyło że właśnie mam 6 białek niepotrzebnych w lodówce [skrob] Ciekawe czy coś z tego wyjdzie razem [lol]
Śpieszmy się czynić dobro
Awatar użytkownika
Cebulka
Administrator
 
Posty: 14922
Rejestracja: ndz lut 11, 2007 5:25 pm

Re: Desery

Postautor: tereklo » pt sty 23, 2015 4:34 pm

Ciekawy pomysł gruszek zapiekanych w cieście francuskim
gruszki w cieście.jpg
Wiedza jest czymś, co istnieje w umysłach, nie w bazach danych – to relacyjna sieć faktów i umiejętności, wyuczona, praktykowana, z czasem doprowadzana do mistrzostwa.
Obrazek
Awatar użytkownika
tereklo
Administrator
 
Posty: 4422
Rejestracja: sob cze 04, 2011 6:07 am
Lokalizacja: Kotlina Kłodzka

Re: Desery

Postautor: zomarel » pt sty 23, 2015 6:31 pm

Smakowity deser [mniam]
Awatar użytkownika
zomarel
Weterani
 
Posty: 2650
Rejestracja: wt sty 22, 2008 7:34 pm

Re: Desery

Postautor: Cebulka » pt sty 23, 2015 6:50 pm

Naprawdę ślicznie to wygląda [prosi]
Śpieszmy się czynić dobro
Awatar użytkownika
Cebulka
Administrator
 
Posty: 14922
Rejestracja: ndz lut 11, 2007 5:25 pm

Re: Desery

Postautor: żyjąca marzeniami » pn mar 02, 2015 10:06 pm

Coś dla kochających marchewki [lol] Dla mnie prawdziwa pychota [mniam]

Deser marchewkowo-waniliowy http://smak-zdrowia.blogspot.com/2012/1 ... liowy.html
Składniki:
1 serek Danio (150g)
mus marchewkowy (300g)
1 cukier waniliowy (15g)
1 łyżeczka soku z cytryny
przyprawy (imbir, cynamon)

*jak zrobić mus marchewkowy http://smak-zdrowia.blogspot.com/2012/1 ... wkowy.html

Przygotowanie:
Mus marchewkowy przygotowujemy z 200g ugotowanej marchewki i 100ml wody. Połowę musu mieszamy z serkiem waniliowym. Drugą połowę dosładzamy cukrem waniliowym i zakwaszamy cytryną. Opcjonalnie możecie pokombinować z przyprawami, jeśli lubicie. Deser rozkładamy na 3 szklanki.

Obrazek
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
żyjąca marzeniami
Weterani
 
Posty: 452
Rejestracja: pt lip 12, 2013 8:20 am
Lokalizacja: woj.świętokrzyskie

Re: Desery

Postautor: Baś_22 » wt mar 03, 2015 3:58 pm

A ja ostatnio robiłam taki deser :)

Obrazek Obrazek

Deser idealny nawet na diecie :)

Składniki:
10 łyżek gęstego jogurtu naturalnego (może być grecki)
6 czubatych łyżek twarożku śmietankowego (ja użyłam President)
3 czubate łyżki syropu klonowego (może być miód, choć dla mnie z miodem jest mało zdecydowane w smaku)
ziarenka z połowy laski wanilii
6 łyżeczek żelatyny (20 gramów)
1 dojrzałe mango
kilka słodkich borówek amerykańskich
przezroczysta folia spożywcza
keksówka silikonowa o długości 25 cm.

Sposób wykonania:
Mango obrać i pokroić w plasterki. Żelatynę przesypać do miseczki i zalać kilkoma łyżkami zimnej wody,
odstawić na kilka minut aby spęczniała. Po kilku minutach rozpuścić ją na parze, aż będzie płynna, należy ją
cały czas mieszać, aby nie było grudek. Można także wstawić ją na 2-3 sekundy do mikrofalówki. Jogurt i serek
wymieszać. Dodać ziarenka wanilii i syrop klonowy. Dodać rozpuszczoną i lekko ostudzoną żelatynę. Całość dokładnie
wymieszać. Foremkę wyłożyć przezroczystą folią spożywczą, tak, aby jej brzegi wystawały z formy na około 5 cm.
Wlać połowę masy jogurtowo-serowej. Ułożyć czy też powkładać mango i borówki. Zalać pozostałą częścią masy.
Przykryć wystającą z formy folią i wstawić do lodówki, najlepiej na 12 godzin. Ja przygotowuję ten deser zawsze na wieczór
i wstawiam na całą noc do lodówki. Zamiast mango można dodać inne owoce, bajecznie wygląda z truskawkami
i jagodami, ale można też dodać porzeczki, agrest, wiśnie. W zależności od tego co lubimy lub tego co akurat jest dostępne.

Deser wybornie smakuje podany do kawy

Obrazek
Jeszcze tyle przede mną :) [krolik]
Serdecznie zapraszam do odwiedzin mojego bloga :) http://berberrus.com.pl
Jestem także na: https://www.facebook.com/berberrus
Awatar użytkownika
Baś_22
Weterani
 
Posty: 8995
Rejestracja: sob sty 27, 2007 7:35 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: Desery

Postautor: Sz_elka » czw cze 25, 2015 9:25 pm

Oto co wynikło z niewinnego zapytania na czacie [ciacho] :)
chat-23 czerwca 2015, 21:37 pisze:tereklo - co można zrobić z czerwonych porzeczek?
Tosia - nalewkę sok i dżemik :D
tereklo - na nalewkę nie mam procentów - soku nie chcę - mam zeszłoroczny - dżemik? trzeba przecierać?
Tosia - [lol] to zjeść - a może ciasto :D
tereklo - 2dzisiaj były racuchy z porzeczkami a ciasto... no d...a już i tak szeroka [lol]
Tosia - a masz dużo ????? to może zamroź a jak bedą procenty to zalejesz :D
tereklo - będzie dużo, pewnie wszystkich nie zbiorę a teraz od mamy przywiozłam troszkę, bo u niej czerwone krzaki
- miało być ciasto z porzeczkami i pianką ale nie ma [bezradny] i szkoda mi zmarnować
Sz_elka - zamrozić i do kisielu albo galaretki - byle kiedy - w sam raz :)
Cebulka - porzeczki do galaretki chyba troche za kwaśne :))
- ale można je wymieszać z innymi owocami (śliwki, habłka, tuskawki, cokolwiek), to sie rozsypuje w naczyniu do zapiekania, posypuje obficie kruszonką (może być z migdałami lub kokosem) i zapieka w piekarniku jakieś pół godziny. Mniam :D
- taa.... habłka i tuskawki są najlepsze ;)

[lol]
Elka
Awatar użytkownika
Sz_elka
Weterani
 
Posty: 5359
Rejestracja: sob sty 27, 2007 8:42 pm
Lokalizacja: Katowice

Re: Desery

Postautor: Baś_22 » ndz gru 06, 2015 12:22 pm

Deser na babsko-imieninowe spotkanie :)

Gruszka pieczona
http://berberrus.com/gruszka-pieczona/
PC053377_zmn2.JPG
Załączniki
029_zmn2.jpg
Jeszcze tyle przede mną :) [krolik]
Serdecznie zapraszam do odwiedzin mojego bloga :) http://berberrus.com.pl
Jestem także na: https://www.facebook.com/berberrus
Awatar użytkownika
Baś_22
Weterani
 
Posty: 8995
Rejestracja: sob sty 27, 2007 7:35 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: Desery

Postautor: Cebulka » ndz gru 06, 2015 7:09 pm

Właśnie tak ostatnio aż się zastanowiłam - Basia nic nie wklejała w Kulinaria, nic nie gotuje? Niemożliwe [shock] [ubaw]

Nieźle wygląda [mniam]
Śpieszmy się czynić dobro
Awatar użytkownika
Cebulka
Administrator
 
Posty: 14922
Rejestracja: ndz lut 11, 2007 5:25 pm

Re: Desery

Postautor: Baś_22 » ndz gru 06, 2015 9:28 pm

Bo siedzę na blogu, który zajmuje mi bardzo dużo czasu :) Tam wszystko wstawiam.
Jeszcze tyle przede mną :) [krolik]
Serdecznie zapraszam do odwiedzin mojego bloga :) http://berberrus.com.pl
Jestem także na: https://www.facebook.com/berberrus
Awatar użytkownika
Baś_22
Weterani
 
Posty: 8995
Rejestracja: sob sty 27, 2007 7:35 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: Desery

Postautor: Cebulka » pn gru 07, 2015 10:24 pm

Basia! Masz źle ustawioną datę w aparacie - a w każdym razie miałaś źle ustawioną rok temu, bo mi zdjęcia ze zlotu z 2014 uparcie ustawiało w roku 2013tym, co się ukombinowałam, zanim zgadłam o co chodzi... [glupek]
Jeśli umiesz sobie datę w aparacie ustawiać to sprawdź to :D
Śpieszmy się czynić dobro
Awatar użytkownika
Cebulka
Administrator
 
Posty: 14922
Rejestracja: ndz lut 11, 2007 5:25 pm

Re: Desery

Postautor: Baś_22 » wt gru 08, 2015 10:47 am

Dobrze, że mi przypomniałaś [prosi]. Miałam to zrobić i zapomniałam.
Muszę tylko instrukcję znaleźć :)
Jak zwykle Twoje czujne oczko wyłapało [tuli]
Jeszcze tyle przede mną :) [krolik]
Serdecznie zapraszam do odwiedzin mojego bloga :) http://berberrus.com.pl
Jestem także na: https://www.facebook.com/berberrus
Awatar użytkownika
Baś_22
Weterani
 
Posty: 8995
Rejestracja: sob sty 27, 2007 7:35 pm
Lokalizacja: Wrocław

Poprzednia

Wróć do Kulinaria

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości