Rolada z żółtego sera
30 dag żółtego sera
25 dag pieczarek
duży serek topiony(najlepiej pikantny)
ogórek konserwowy
papryka czerwona
natka pietruszki
sól, pieprz i sproszkowana papryka do smaku
pieczarki pokroić i podsmażyć
do gorącej wody zestawionej z ognia włożyć na kilka minut kostkę sera
do pieczarek dodać serek topiony i podgrzać na małym ogniu, dodać pokrojonego w kosteczkę ogórka i paprykę
dorzucić pietruszkę i dosmaczyć
ser wyjąć z wody odsączyć i rozwałkować na prostokątny placek, wyłożyć farsz i zrolować, owinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na ok 2 godziny
Gotowe!
to dość ciekawie wyglądająca przekąska
chyba gdzieś powinnam mieć fotke...o mam
niestety rolada ma na niej rolę drugoplanową