mietek pisze:Ja nazywam takie: grzyb nieładny i choć niemal pewny jestem, że to jadalne to i tak nie biorę. Tak jak z dziewczynami jak nie podoba się to ... nie ...nie.. nie..
M,
Emmi pisze:
Zainteresowała mnie bardzo Twa teoria Mietku
Ja rozgraniczam grzyby na kurki, które rozpoznaję i na grzyby z gąbką od spodu. Czy może te ładne zawsze są jadalne? Bo wtedy rozszerzyłabym zakres zbierania, tylko nie wiem co tu począć z muchomorem, który bardzo mi się podoba i według mnie jest prześliczny
Widzę Mietku że z Ciebie wielki esteta
mietek pisze:
Muchomory podobno (te czerwone w białe kropki) są jadalne i dodawały wigoru wikingom podczas napadów na europę, a moim zdaniem są całkowicie bezpieczne bo tak ładne że szkoda zrywać i jeść - ZAZNACZYĆ MUSZĘ NIGDY TEGO NIE JADŁEM - no może raz
M.
Emmi pisze: Oo! dzięki Małżonek ostatnio nażekał na monotonię kulinarną, to na nim wypróbuję te muchomorki czerwone w białe kropki A jak przy okazji dodatkowo wigoru dostanie, to też dobrze Jak to wigor taki terytorialny, to może dzięki tym grzybkom będę miała resztę działki przekopane? I górkę gliniastą mógłby mi wreszcie przenieść
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości