To jeszcze dorzucę kilka zdjęć różnych braci i sióstr mniejszych
Trzmiel na orliku:
Że niby nadgryzione? Że niby ja?? Ależ to pomówienia
Bzyg i żuczek
A tu niestety rodzice mają gniazdo os w jałowcach - ale nie sprawia żadnych problemów, zyją sobie cichutko swoim życiem, to chyba jakieś osy-pacyfistki...
Wielkie pacyfistki - żyją spokojnie z pająkiem zaraz obok
Jest malutki, obawiam się że to on by bardziej ucierpiał na ewentualnym starciu
Andrzej,jakim aparatem robisz zdjęcia?Czy ze statywu?Bo nie przytoczę słów jakimi obrzucił mężo naszego Olimpusa A że raty niektóre się kończą,no w listopadzie dopiero,ale to już tuz-tuż to może jakaś porada?
Gwiżdżę na wszystko,zadzieram głowę,oglądam drzewa mandarynkowe.A sekret tego jest wciąż ten sam,że ciasny kaftan na sobie mam.
Amitko, to normalna lustrzanka Olympus e-510 z teleobiektywem 40-150mm (80-300mm w przeliczeniu na mały obrazek). Statywu nie trzeba bo ma stabilizację w korpusie i do takich zdjęć wystarcza.
Do zdjęć makro lepszy jest inny obiektyw, ale będę go miał za ok. 3 miesiące, a wówczas dopiero się zacznie...
Po kliknieciu w to zdjęcie z pszczółką cały komputer zwolnił i sie zamulił - antywirus nie zareagował, ale był włączony, więc mam nadzieję że jeśli coś było to wyłapał - bo ja juz po prostu wyłączyłam komputer, nie chciało mi się z tym walczyć.
Niestety - chyba fotoo nie jest chroniony wirusowo i coś się już którys raz tam pląta (poprzednio były te problemy przy klikaniu w zdjęcie z grzybami)...
Nie chciał byś gao rozważyć przeniesienie sie na Fotosika?
Oczywiście Cebulko, że postaram się wklejać zdjęcia za pomocą fotosika. Nie jestem też zwolennikiem fotoo, przy wklejaniu zdjęć na fora internetowe korzystam z tego programu, który akurat u mnie lepiej działa w danej chwili. Nie jestem zarajestrowany, Nie mam tez załozonego albumu ani na Fotoo, ani na Fotosiku. Zobacz Cebulko na zdjęcia , które wklejałem w temacie "tu na razie jest sciernisko". Zacząłem wklejanie zdjęć poprzez fotosika, ale niestety działał tak powoli, że otworzyłem również fotoo do pomocy przy wklejaniu. Mając na uwadze to, że fotoo powoduje problemy gdy odbiorcy chcą obejrzeć zdjęcie, postram się wklejać tylko przy pomocy Fotosika. Myślę, że sprawdzenie tego problemu to zadanie dla jakiegoś poważnego informatyka. Spróbuję coś popytać informatyków u mnie w pracy.
Gao-piękne zdjęcia Ten pająk rewelacyjny!!!
Ale otwierać ich nie będę-wczoraj system wyłaczył mi komputer przy próbie otworzenia zdjecia ,wiec podpinam sie pod prośbę Cebulki:przez Fotosik proszę.......
Ja te skorupkowce to zaczęłam lubić,jak zobaczyłam te bez domków.Te morduję z obrzydzeniem,ale morduję.Paskudne są i żarłoczne jak diabli.Poczciwy winniczek to na diecie jest w porównaniu z tamtymi.
Oto dowód:
To moje pszczółki:
Jedna w charakterze przekąski:
Gwiżdżę na wszystko,zadzieram głowę,oglądam drzewa mandarynkowe.A sekret tego jest wciąż ten sam,że ciasny kaftan na sobie mam.
Wracając do domu znów trafiłam na zamknięty przejazd kolejowy - to niezrażona wyszłam z auta i narwałam sobie przy drodze nawłoci na bukiet. Ledwo ruszyłam a z nawłoci wyszło właśnie takie cudo - polazło drzwiami pasażera do góry i na szybę - bez żadnych problemów szło po uchylonej szybie do góry, potem doszło do górnej krawędzi... i wykonało piękny zwrot przez noge i jechało na szybie z drugiej strony Tylko mu wiatr pięknie rozwiewał nastroszone czułki (A to wszytko przy prędkości 80 - 100 km/h ) W końcu dojechaliśmy do domu, a delikwent dalej siedział na zawnętrznej stronie szyby - ale jak tylko go dotknęłam to on... nie - wcale nie skoczył - pofrunął do góry