Trochę sentymentalnych nutek - Judy Garland w filmie "Czarnoksiężnik z Krainy OZ" śpiewa piosenkę Over The Rainbow
Nad tęczą Gdzieś nad tęczą wysoko Są marzenia o których marzyłeś kiedyś w kołysankach Gdzieś nad tęczą, latają niebieskie ptaki I marzenia o których marzyłeś, marzenia naprawdę się spełniają
Któregoś dnia poproszę gwiazdy, Bym obudził się tam, gdzie chmury będą już daleko za mną Tam, gdzie problemy rozpływają się jak cytrynowe cukierki Wysoko ponad kominami Tam mnie znajdziesz
Gdzieś nad tęczą latają niebieskie ptaki I marzenia, na które się odważyłeś, więc czemu, oh czemu nie mogę i ja?
Widzę zielone drzewa i czerwone róże też Oglądam je jak rozkwitają dla mnie i dla Ciebie I tak sobie myślę Jaki piękny jest świat
Widzę błękit nieba i biel chmur I jasność dnia Lubię ciemność i myślę sobie Jaki piękny jest świat
Kolory tęczy tak piękne są na niebie Są też na twarzach ludzi, którzy przechodzą obok Widzę przyjaciół ściskających sobie dłonie śpiewających :Jak się masz? Oni naprawdę mówią, Kocham Cię Słyszę jak dzieci płaczą i patrzę jak dorastają Nauczą się dużo więcej niż my już umiemy I tak sobie myślę, jaki piękny jest świat
Któregoś dnia poproszę gwiazdy, Bym obudził się tam, gdzie chmury będą już daleko za mną Tam, gdzie problemy rozpływają się jak cytrynowe cukierki Wysoko ponad kominami Tam mnie znajdziesz
Gdzieś nad tęczą latają niebieskie ptaki I marzenia, na które się odważyłeś, więc czemu, oh czemu nie mogę i ja?
Wiedza jest czymś, co istnieje w umysłach, nie w bazach danych – to relacyjna sieć faktów i umiejętności, wyuczona, praktykowana, z czasem doprowadzana do mistrzostwa.