beza pisze:Ja mam od razu pytanie, jeśli można. Miałam kiedys mieczyki i sadziłam je w jednej grupie. Były różne kolory. Po jakims czasie kolory ograniczyły się do jednego czerwonego. Czy może tak być, że mieczyki rosnąc w jednej grupie dążą do ujednolicenia w kolorze.
Czy może to moje zaniedbanie w bulwkach, które mi trochę chorowały i wyrzucałam niektóre.
sąsiad pisze:beza pisze:
Witam waca (moje 75) i nie on mnie ściągnął na to forum, a znalazłem się tu za sprawą TUBEROZY i mojej "nauczycielki"
amita pisze:Kupilam wiosną cebulki mieczyków i żaden nie wzeszedł Wzeszły tylko te trzy co kupiłam w auchanie, na wagę, pod koniec lutego.I jak tu wierzyć sklepom ogrodniczym.
sąsiad pisze: O uprawie mieczyków pisałem na innym forum, ale jak będzie taka potrzeba to napiszę ale po sezonie, kiedy cebulki śpią.
Pozdrawiam Staszek
Tosia pisze:Mam może dziwne pytanie, ale widząc efekt twojej pracy może będziesz umiał mi coś poradzić. Widzisz mam cebule mieczyków,[ w różnych kolorach] i każdego roku sadzę bo bardzo je lubię i tu niespodzianka kolory były a teraz prawie wszystkie kwitną na żółto i nie wiem dlaczego , nie wiem co robić
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości