koliberek pisze:[A dalie w swoim czasie najwyżej się o berberys będa zapierac hihi
Masz rację, to będzie o wiele ciekawsze
koliberek pisze:[A dalie w swoim czasie najwyżej się o berberys będa zapierac hihi
na 100% tak, ale tez zakwitną.Anamaria pisze:Oj pięęękna. Czy ja mam takie same od Ciebie? Moje jeszcze nie kwitną choć rosną ładnie.
Właściwie dalii się nie przycina, ale wiosną mi kilka przymarzło i po kilku tygodniach odbiły i w tej chwili kwitną. Teraz przycinanie nie ma już sensu, może uzyskasz więcej zielonej masy (liści), ale kwitnąć i tak nie będą (chyba, że mieszkasz w naprawdę w ciepłym klimacie)belva pisze:Moje dalie sa takie sobie.. malo kwiatow na krzakach.. Czy gdybym je przyciela tak do polowy.. to co??
wac pisze:Właściwie dalii się nie przycina, ale wiosną mi kilka przymarzło i po kilku tygodniach odbiły i w tej chwili kwitną. Teraz przycinanie nie ma już sensu, może uzyskasz więcej zielonej masy (liści), ale kwitnąć i tak nie będą (chyba, że mieszkasz w naprawdę w ciepłym klimacie)belva pisze:Moje dalie sa takie sobie.. malo kwiatow na krzakach.. Czy gdybym je przyciela tak do polowy.. to co??
Słoneczko pisze:Belvo a to szczęśliwa kobieta z Ciebie u nas lato kapryśne i czasem przypomina późną jesień
Słoneczko pisze:Śliczna, dopiero do połowy pokazała swoje wdzięki jeszcze się rozwinie - bardzo lubie białe kwiaty.
cicho_borowska pisze:Nie płacz belvusiu
Masz tyle piękności w swym ogrodzie. Dalie pewnie za którymś razem zakwitną wielkie jak talerze. Może coś im w tym roku nie pasuje. Wolą troszkę poleniuszkować.
tuurma pisze: Na liściach są żółciejące przebarwienia (idące od środka liścia ku brzegom), nie okrągłe plamki (jak np. przy cz. plamistości na różach), tylko tak bardziej po całości liść stopniowo nabiera niezdrowego wyglądu. Rosnące obok róże i groszek pachnący też mają podobne objawy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości