Ech, łobuzy, w Shoutboxie by dyskutowali...
X E [Wto 13:56] gao: Cebulko czy gdzieś na forum jest cos o chryzantemach? pobieznie szukałem ale nic nie znalzłem
X E [Wto 14:03] Cebulka: Gao - wpisałam hasło "chryzantema" w "Szukaj", ale nie wydaje się - tylko gdzieniegdzie w czyichś ogrodach - między innymi... u ciebie (też u Basi, Saginaty i Weigeli - u niej nawet sa zdjęcia)
X E [Wto 14:17] gao: problem chryzantemowy jest taki, że nie wiem jak je uprawiać. Co roku sadzimy z mama chryzantemy żeby były na Wszystkich Swietych, ale nie za bardzo sie udaja. tzn. rosna duże krzaki są duże, rzadkie, a kwiaty mają małe (nie zawsze zdążą w pełni rozkwitną
X E [Wto 14:18] gao: o jejku wyświetliło mi tylko część wiadomości a tyle sie opisałem
X E [Wto 14:19] gao: czyli w SB jest jak w sms ograniczona ilość znaków?
X E [Wto 14:23] gao: wiem, że trzeba je przycinać żeby zgęstniały, ale ile razy? kiedy ostatni raz, że by zdążyły zakwitąć na 1 listopada?
X E [Wto 17:14] tuurma: Gao, o ile mi wiadomo, to chryzantemy nie tyle trzeba po całości przycinać X razy, tylko uszczykiwać, żeby nie było dużo małych kwiatów, za to mało wielkich. Całkiem jak pomidory
X E [Wto 17:14] tuurma: Ale to są wiadomości teoretyczne - robiłam kiedyś wywiad u klienta, co ma szkółkę chryzantem i chciał program do obsługi Ale ponieważ ostatecznie się nie zdecydował, to wiadomości mam pobieżne
To kto pomoże gao
Macie u siebie chryzantemy? Przycinacie, uszczykujecie, czy nie?