wac pisze:podsyłam małe co nieco na zające:
http://www.zol-tarnobrzeg.com.pl/repelenty/
Metody bardziej naturalne (słonina, mikstury) omawialiśmy w temacie pielęgnowanie sadu
wac pisze:podsyłam małe co nieco na zające:
http://www.zol-tarnobrzeg.com.pl/repelenty/
Jedynka pisze:Posłuchałabym Juleczki i na wszelki wypadek poszła do lekarza. Dobrze zrobiłaś, że postarałaś się ją wypuścić. Na pewno się spotkały.Choć pewnie groźnie to wyglądało to myślę, że dla sarniątka skończyło się na wielkim strachu.
Jedynka pisze:Już nie lej łez, choć wiem, że to trudne.Nie martw się. NA PEWNO jej nie odrzuciła. Musiałaby przebywać wśród ludzi bardzo długo. Parę tygodni a i wtedy nie wiadomo czy skończyłoby się odrzuceniem. Mała wróciła do mamy i jest dobrze. Pewnie już zapomina o przygodzie. Nie ma powodu,żebyś myślała, że sarniątko będzie odrzucone. NAPRAWDĘ
Cebulka pisze:Belvo - będzie dobrze
Myślę że wbrew pozorom bardzo szczęśliwą okolicznością był tu basen.
Matka może odrzucić małe, jeśli przesiąknie ono zapachem czlowieka - a jeśli miałas ją na rękach tylko chwilę to jest to bardzo mało prawdopodobne, a w dodatku piszesz że dotykałaś ją gdy już była mokra - na mokrym futrze zapach na pewno się nie utrzymał
Ale przeżycie całej historii musiało być strasznym szokiem na pewno dla ciebie
amita pisze:Nie chcę straszyć,ale jak poczujesz się dziwnie,to już nie będzie sensu podawać zastrzyku Dziwny lekarz. Może uznał,że mało prawdobodobne jest zarażenie się w taki sposób,lub że stado jest zakażone.
koliberek pisze:Och belvo spokojnie napewno sarenka jest juz z mamą Martwię się o Cebie bardziej, ze nie poszłas do lekarza, nawet nie tyle o wścieklizne, ale moze przeciw tężcowi coś by się przydało ...
pedro pisze: Mimo tych przeciwności nie zamieniłbym mojej chałupki pod lasem na mieszkanie chociażby było w najlepszym apartamentowcu .
Tomuś pisze:Nie jestem wielkim znawcą gwary myśliwskiej , ale to jest chyba "sorek" czyli samiec sarny,zwany też koziołkiem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość