@ tereklo - 08 maja 2015, 10:00
Czosnek niedźwiedzi: proporcje - ok 200 g liści czosnku rozdrobnić (blender lub maszynka do mięsa), 15 g soli, 100 ml oliwy (ja daję olej z pestek winogron, lekki i ma neutralny smak). Połaczyć. Przełożyć do suchych (wyprażonych słoików) i zakręcić. Przechowywać w chłodzie (może być w lodówce albo chłodnej piwnicy).
Sz_elka pisze:Wyciągnięte z czatu, żeby łatwo było znależć@ tereklo - 08 maja 2015, 10:00
Czosnek niedźwiedzi: proporcje - ok 200 g liści czosnku rozdrobnić (blender lub maszynka do mięsa), 15 g soli, 100 ml oliwy (ja daję olej z pestek winogron, lekki i ma neutralny smak). Połaczyć. Przełożyć do suchych (wyprażonych słoików) i zakręcić. Przechowywać w chłodzie (może być w lodówce albo chłodnej piwnicy).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości