Onaela pisze:[shock]![]()
![]()
Nie wiedziałąm,że magnolię mozna rozmnażac przez odkłady powietrzne.U mojej sąsiadki jest piękna bladożółta o wielkich kwiatach.
A gałązke z pewnoscią trzeba naciać pod skosem i w naciecie włozyc zapałke,aby się nie zamykało.I pewnie jeszcze warto sypnac ukorzeniaczem do sadzonek zdrewniałych
saginata pisze:Piękne![]()
![]()
![]()
Niech Ci się pokładają te gałęzie jak najniżej-bo chętnych na ukorzenione sadzoneczki znajdzie się tu wiele
Odpłacamy innymi sadzonkami
jurekg pisze:saginata pisze:Piękne![]()
![]()
![]()
Niech Ci się pokładają te gałęzie jak najniżej-bo chętnych na ukorzenione sadzoneczki znajdzie się tu wiele
Odpłacamy innymi sadzonkami
jeśli znajdzie sie ktoś,kto będzie chciał wymienic się za odmiany sadzonek,lub sztobrów deserówek,ewentualnie sadzonki białej odmiany glicyni kwiecistej lub powojników to mógłbym pomyśleć o sadzonakch na wiosnę.
saginata pisze:No to nici z wymiany bo ja takowych nie posiadam
saginata pisze:Oj Roman,Roman-zawsze mówiłam ,że masz wielkie serce-ale ja nie mam TAKICH okazów na podmiankę-a Ty nie musisz poswięcać swoich nic z tego nie mając![]()
A może tym magnoliom byłoby u mnie za zimno? Przecież wiesz,że ja na kresach .....
saginata pisze:Dajmy sobie spokój-bo i tak ciasno w ogrodzie się robi i trawnika wciąż ubywa-a Krzysiek planuje zakup nowej kosiarki
.Jeśli Roman podtrzymuje swoją propozycję,a Ty zdecydujesz się mieć tę roślinę w swojej kolekcji,daj znać-która z zaprezentowanych na fotkach Ci się podoba.
Wróć do Drzewa i krzewy ozdobne
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości