Jak nazwać kilkadziesiąt świerków posadzonych 20 lat temu w poprzek działki rozdzilając ją prawie na połowe z jedno metrowym przejściem z jednej części ogrodu do drugiej? A co z tego wyrosło zobaczcie sami.
![herbatka waca [wac]](./images/smilies/drink.gif)

Właśnie wyjaśnienie zacznę po kolei, ale od końca: otóż przez podział uzyskałem ową tajemniczość, a ekran, bo tak to nazywam oddziela również część ogrodową od części rekreacyjno-mieszkalnej i trzecia sprawa, spełnia również funkcję jako ekran akustystny przed hałasem i zanieczyszczeniami od strony lekko uciążliwego sąsiada, a jeszcze 25 lat temu i ja miałem łąki i żaby za płotem, acha miarka widoczna na zdjęciu ma długość 2m.Onaela pisze:Wac-wyglada bardzo ładnie,ale nie wiem,czy to dobry pomysł dzielenie działki na pół zywopłotemNie sadzisz,ze byłoby lepiej,aby świerki rosły wzdłuz ogrodzenia?Myślę,że ogród lepiej prezentuje sie jako jedna otwarta przestrzeń z ewentualnymi tajemniczymi zakamarkami.
![]()
No, chyba że masz bardzo duży ogród
Jeśli do tego dodać, że po jednej i drugiej stronie ekranu jest po 40 m działki to chyba nie tak dużo zajmują świerki.kasienka30 pisze:Super ale do tego trzeba miec duzo miejsca:) Oddzielenie swierkami zajmuje go troche.
cicho_borowska pisze:Wac, opowiedz trochę o zakładaniu żywopłotu ze świerku - jak gęsto sadzileś drzewka, jak przycinałeś...
Wróć do Drzewa i krzewy ozdobne
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość