tereklo pisze:Może z pigwowcem jak z tawułami - różne odmiany.
Cebulka pisze:OK to dopisuję i uzupełniam:
Trzecia fala: azalie i rododendrony, kalina buldeneż, złotokap, glicynia, czarny bez, późniejsze odmiany białej tawuły, późniejsze odmiany pigwowca, akacja, pęcherznica kalinolistna, krzewuszka, trzmielina, złotlin, lilak Meyera, berberys (wciąż kwitną głogi, lilaki też wyglądają w miarę)
Baś_22 pisze:Taki czerwony Kasztanowiec rośnie w parczku przed moim blokiem![]()
Anamaria pisze:Baś_22 pisze:Taki czerwony Kasztanowiec rośnie w parczku przed moim blokiem![]()
Koło mnie też rośnie ich kilka. Co roku czekam, by załapać się na kasztanobranie, ale do tej pory nie udało mi się znaleźć pod nimi ani jednego kasztana
Cebulka pisze:Może nie zawiązują owoców w naszym klimacie? Sprawdźcie w lecie (po opadzie świętojańskim) czy są jakieś zawiązki kasztanków
Baś_22 pisze: i faktycznie bez kolców
Cebulka pisze:Może nie zawiązują owoców w naszym klimacie?
Anamaria pisze:Cebulka pisze:Może nie zawiązują owoców w naszym klimacie?
Zawiązują na 100%. Już nieraz je widziałam. Tylko jakoś tych opadniętych jesienią nigdy mi się nie udało dopaść.
Baś_22 pisze:Alu, a Ty je do czegoś potrzebujesz
Anamaria pisze:Baś_22 pisze:Alu, a Ty je do czegoś potrzebujesz
Chciałam sprawdzić, czy wykiełkują.
Taki eksperyment ze zwykłym kasztanowcem mi się powiódł i dziś jest to już 2-metrowe drzewko
Wróć do Drzewa i krzewy ozdobne
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości