Każdy termin jest dobry, za wyjątkiem okresu kwitnienia i zimy.Cebulka pisze:Wac - a kiedy należy sadzić te gałęzie do ziemi? Jest jakiś konkretny termin najlepszy, czy tak próbować do skutku?
Saginatko torf kwaśny to 3.5-4.5 ph i to najlepej lubią azalie, borówki amerykańskie, wrzosy, prawie cała rodzina iglaków itp. jeśli masz warunki to sama nakopiesz np. torfowiska, bagna, ale musisz miec pehametr taki jak do win, nalewek, proponuję kupić - napewno się przyda, a torf, no cóż kupić worek czy dwa w ogrodniczym około 7 zł za 80 litrów.saginata pisze:Dzisiaj znowu wybrałam się na wrzosowisko-po "sadzonki" -i tak na dzień dzisiejszy moje przydomowe wrzosowisko liczy sobie 5 dużych kęp wrzosu-zupełnie dzikiego-najpiekniejszego.Tylko czy będzie mi rósł -przeniosłam z ogromnymi bryłami ziemi-ale czytalam ,że on lubi kwaśny torf-skąd go wziąć i po czym poznać ,że kwaśny-przeciez nie bedę próbować -a może zakwasić glebę nawozami?
Ma ktoś może wrzos z polany,z wrzosowiska?
Wróć do Drzewa i krzewy ozdobne
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości