Emmi pisze: A że to przed tarasem to miło by było posadzić też coś ozdobnego w liście, czy przebarwiającego się jesienią...
Cebulka pisze:Tak, też myślę że pęcherznice będą dobre
Można naprzemiennie ewentualnie posadzić Aureus i Diabolo - jedna żółta, druga bordowa. Z tym że nie wiem czy ta bordowa też duża rośnie, ale żółta u mamy jest już wielkim, na pewno ponad dwumetrowym krzewem.
Cebulka pisze:Więc jutro bierzesz łopatę/męża/syna/glebogryzarkę czy czego tam zazwyczaj używasz i kopiecie.
Cebulka pisze:28.08.2013: A ja jeszcze dodam taką refleksję która mnie akurat dziś naszła w sprawie mojej grządki z winogronami Śpiesz się, bo masz mało czasu ... jak nic zejdzie to do połowy września albo i lepiej, a to najwyższa pora coś sadzić
no i po trzecie ściana nagrzewa się w dzień od słońca, a przy takiej ścianie mroźną nocą będzie dużo cieplej niż w polu.Onaela pisze:przy ścianach domu rośliny mają najlepsze warunki zimą-raz ,że jest zacisznie,a dwa,to każdy dom,nawet najlepiej ocieplony ,zawsze trochę ciepła oddaje na zewnątrz.
tuurma pisze:Emi, bo bzom u nas za mokro i za kwaśno. Dlatego nie chcą.
Wróć do Drzewa i krzewy ozdobne
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości