Lał, ale cudeńka
Rosną w słońcu?
Czy to są te, których listki różowieją zimą?
Cebulka pisze:... wylazła sobie na górę tychże iglaków i teraz nogi ma w cieniu a głowę w słońcu
Starsze liście różowieją na zimę
Cebulka pisze:Emmi pisze: derenie obecnie * wylatują pod płoty bo mnie rozczarowały
No co ty Emmi...
Derenie są super - pewnie że nie zapewnią takich kolorów jak są latem, ale absolutnie nie można z nich rezygnować Tyle że faktycznie trzeba im zapewnić dobre tło - albo jakies zimozielone albo jasna ściana.
Chociaz na tle śniegu (pod warunkiem że jest) też źle nie wyglądają, aż się zatrzymałam pod blokiem na znajomym osiedlu fotki porobić, bo jest z nich tam piękna kompozycja, badałam materiał sadzonkowy do pobrania na wiosnę
Aha, oczywiście jest ważny warunek - kiedy je Emmi ostatnio goliłaś na zero? Koniecznie każdej wiosny trzeba je ściąć na dwie dłonie od ziemi jak mają mieć ładnie wybarwione pędy (Te pod blokiem sa cięte jak na mój gust za wysoko i mają takie niezbyt piękne ciemne nogi )
Emmi pisze:Cebulka pisze:Emmi pisze: derenie obecnie * wylatują pod płoty bo mnie rozczarowały
No co ty Emmi...
Derenie są super - pewnie że nie zapewnią takich kolorów jak są latem, ale absolutnie nie można z nich rezygnować Tyle że faktycznie trzeba im zapewnić dobre tło - albo jakies zimozielone albo jasna ściana.
Chociaz na tle śniegu (pod warunkiem że jest) też źle nie wyglądają, aż się zatrzymałam pod blokiem na znajomym osiedlu fotki porobić, bo jest z nich tam piękna kompozycja, badałam materiał sadzonkowy do pobrania na wiosnę
Aha, oczywiście jest ważny warunek - kiedy je Emmi ostatnio goliłaś na zero? Koniecznie każdej wiosny trzeba je ściąć na dwie dłonie od ziemi jak mają mieć ładnie wybarwione pędy (Te pod blokiem sa cięte jak na mój gust za wysoko i mają takie niezbyt piękne ciemne nogi )
Derenie żółte rosną u mnie pod płotem, tak jak powiedziałam tak zrobiłam i powiem Ci, że jestem z tej decyzji bardzo zadowolona. Pięknie się rozrosły bo nikomu nie przeszkadzają, są tak gęste, że zimą służą jako naturalna zapora przed wiatrami ze wschodu i zimą widać ich żółte łodygi. Czasami, kiedy o nich zapominam to nawet z kuchenne okna zastanawiam się ,,co to się tak zółci " W tym roku jak się troszkę ochłodzi zamierzam z żółtych i ciemnych utworzyć kolejny kawałek żywopłotu. Zdecydowanie lepiej się prezentują z daleka niż z bliska.
Wróć do Drzewa i krzewy ozdobne
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości