Słoneczko pisze:Założyłam ten temat, bo posadziłam u siebie żurawinę i nie bardzo wiem co dalej. Wiem, że lubi kwaśną ziemię więc wsdziłam ją koło borówek może ktoś ją juz uprawia i udzieli kilka porad. Co z niej można zrobić gdy już zaowocuje?
Baś_22 pisze:A tak przy okazji to gdzie zdobyłeś Żurawinę Poluję na nią
Papcio pisze:Żurawinę kupiłem na Allegro po 2zł za sadzonkę i ona ma być 4 letnia i ma mieć już owoce i to prawda, bo ma już kuleczki, co prawda nie ma tego za wiele ale są. Mam jeszcze aronie i ta to ma bardzo dużo kuleczek! Borówki amerykańskie to chyba zastrajkowały, bo nie mam owoców choć kwiatki były.
Cebulka pisze:Nie wiem, czy butelki to pomysł Papcia, czy jego żony - ale też po stopniu innowacyjności jestem pewna jakiejś kobiecej ręki w tym
Fil - no proszę... nigdy nie widziałam żurawiny "na dziko" - a widać wystarczy wiedzieć, gdzie rośnie
Fil pisze:Koliberku, moja zurawina skoszona przez teścia - gamonia odrasta - raczej nie da się jej zamordowac przez zwykłe obcięcie. Może i u Ciebie odbije.
Papcio pisze:Witam
Hej dziewczyny! co Wy tak o swoich Panach od gamoni wyzywacie?! niedobre jesteście!!!
Wróć do Drzewa i krzewy owocowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości