dadi pisze:kupiłam sadzonki winogron na allegro i otrzymałam 6 sadzonek w dwu doniczkach .Mają liście i rosną (...)
wac pisze:Malutkie pytanie o malutkie sadzonki. Roślinki posadzone, ale niektóre mają po 2 a nawet 3 odrosty. Tak to zostawić, czy coś usunąć?
Cebulka pisze:Hej winogroniarze
A słyszeliście o tej nowej, polskiej odmianie? Nazwy zapomniałam, była omawiana w grudniowym chyba działkowcu. Podobno jest bardzo obiecująca. (Znalazłam - faktycznie działkowiec grudniowy a odmiana nazywa się DANMARPA POLONIA - jak ktoś ciekaw mogę zeskanować ten artykuł - wygląda na zdjęciach mniamniuśnie)
Cebulka pisze:Mam pytanko - czy planując winogorna na sznurach (pewnie będzie Guyot, bo to ciecie wydaje mi się takie dosć zrozumiałe) to te sznury (druty) jak powinny się ciągnąć w stosunku do stron swiata - północ południe czy wschód zachód? I ile może byc odległości między rzędami?]
Cebulka pisze: I ile może byc odległości między rzędami?]
Cebulka pisze:Drugie pytanie - kiedy najlepiej przesadzać winorona?
Chodzi o tego Berlińskiego którego p. Piątek dał mi jako gratis - rosła u rodziców, ale myślę że chcę ją przetransportować gdzieś bliżej
Wróć do Drzewa i krzewy owocowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości