Cebulka pisze:To parę pytań -
Dlaczego nie należy ich całkiem usuwać?
Cebulka pisze:I co wyrośnie następnego roku z tych nieusuniętych kikutów - czyżby pędy z kwiatkami? Czy nowe pasierby, które trzeba będzie też niecałkiem usuwać?
Onaela pisze:Andrzeju- czy również przy okazji usuwania pasierbów nie nalezałoby skracać zbyt długich pędów owucujacych (latorośli) ? Cos mi sie kiedys o uszy obiło,ze na 3 liscie za ostatnim gronem owoców,ale głowy nie dam za tą teorię.......
Onaela pisze:Czy posadzony w ub.roku krzew,który wypuscił 2 długie pędy(Iza Zaliwska) nałeży przyciąć ?
Pasierby jeszcze małe-dopiero 3 listek wypuściły,wiec jeszcze nie kwalifikuja sie do ciecia
Onaela pisze:.A ta Kodrianka ma fajne owoce-z takim śmiesznym spiczastym czubkiem
Juz za to ją lubię
Cebulka pisze:Basiu - zaraz ktoś (Ktoś ) mi pewnie natrze uszu, ale wypowiem się tak okiem laika -
Z winogronami jak i z innymi krzewami i drzewami owocowymi - można podejść do sprawy profesjonalnie, prowadzić, podcinać, obrywać, chuchać i dmuchac, albo...
posadzić, czasem jak się ma ochotę podlać lub nawieźć i poczekać, co samo urośnie
Onaela pisze:[shock] Izabella Malinowa powiadasz? Ale coś nie słyszałam Twoich zachwytów nad jej walorami smakowymi .Czyżby przerobowa była
Onaela pisze:[hurra] Nareszcie Andrzej ma aparat Oj,bedziemy się delektować widokiem wspaniałych winogronek
Wróć do Drzewa i krzewy owocowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości