Baś_22 pisze:Dzięki Roman Z dużym zainteresowaniem przeczytałam wszystko
Roman masz okazję odwiedzić waca. Skaner czeka.Roman pisze:Przypomniało mi się, że miałem w domu książkę o brzoskwiniach
i odszukałem ją.
To książka dr Tadeusza Jakubowskiego - Brzoskwinie i morele.
Jest w niej trochę wiedzy na ten temat.
Pytanie do szefów:
Zastanawiam się, czy po podaniu źródła można by tu parę stron zamieścić?
Nie wiem też czy bez skanera się obejdzie, na razie nie mam.
Roman pisze:Pytanie do szefów:
Zastanawiam się, czy po podaniu źródła można by tu parę stron zamieścić?
Znalazłem też tę książeczkę w sieci, nie chcę jednak robić tu jakiejś reklamy
i jeśli tak to będzie wyglądać to proszę o usuniecie tego linka
Roman pisze:Przypomniało mi się, że miałem w domu książkę o brzoskwiniach
i odszukałem ją.
To książka dr Tadeusza Jakubowskiego - Brzoskwinie i morele
cicho_borowska pisze: Moje są jak wiecie dopiero co posadzone i owoców i tak nie będę zbierać. Podobno brzoskwiniom ciężko bez oprysku przetrwać. Więcej jednak nie pryskam, żadnego drzewka.
Brawo Basiu, za stanowczą decyzję.
Myślę że jak juz Ci się uda to zeskanować, będziemy myśleć, gdzie je umieścić, żeby było OK
Roman masz okazję odwiedzić waca. Very Happy Skaner czeka.
dadi pisze:Czy brzoskwiń nie tnie się kiedy mają kwiaty
Tak gdzieś wyczytałam i trzymałam się tego , ale może teraz lepiej
Ja też tak myślę, bo i pogoda zadbała żeby szybciej w "naszych głowach" rozjaśnić.Grosik pisze:Wac, ja myślę, że to będzie już w kwietniu, chociaż osobiście wolałbym w maju.
Ja hoduję brzoskwinkę z nasionka. Znalazłam tydzień temu kiełkującą pestkę brzoskwini w kompoście! Pestka rozpadła się na 2 połówki i ze środka wystawały 2 kiełki. Wsadziłam maleństwa do doniczek i rosną, puściły listki. Ciekwe co z nich wyrośnie?
A kompost poszedł pod maliny...
dadi pisze:Czy brzoskwiń nie tnie się kiedy mają kwiaty
Tak gdzieś wyczytałam i trzymałam się tego , ale może teraz lepiej
Anamaria pisze:Teraz moja brzoskwinka ma 41 cm wysokości, ładnie przezimowała w domu, puszcza nowe liście na wierzchołku, od dołu łodyżka już zdrewniała. Co dalej z nią robić? Posadzić do ogródka, czy podhodować jeszcze w doniczce do następnej wiosny? Musiałabym zmienić ją na większą ...
wac pisze:Bez majowego, pokazowego spotkania chyba się nie obejdzie?.
Cebulka pisze:Czyli siewki Rakoniewickiej to te brzoskwinie które czasem można kupić - z białym, dość dobrze odchodzącym miąższem, gdzieniegdzie z czerwonymi żyłkami i czerwoną skórką?
Czy jest więcej brzoskwiń pasujących do tego opisu?
Grosik pisze:Cebulko,sorrki za małe"c"
Wróć do Drzewa i krzewy owocowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości