Cebulka pisze:
wokół pni koniecznie musi być wyrwane trawsko w promieniu przynajmniej pół metra. [...]
Jeśli drzewko dusi trawa - nie ma szans, nie będzie rosło.
Andrzej pisze:Emmi pisze:Poradźcie mi co mam wsadzić do ziemi pod drzewka owocowe, które posadzę tej wiosny na działce?
Emmi zdecydowanie polecam Ci nasypanie na dno dołka (w który włożysz drzewko) trochę starego przekompostowanego obornika (świeży taki prosto z obory absolutnie się nie nadaje!). Następnie przysyp obornik kilkucentymetrową warstwą ziemi pobranej z górnej warstwy pola. Na to wszystko dopiero włóż korzenie drzewka i zasyp dołek najżyźniejszą ziemią jaką masz na polu.
Za efekt ręczę.
Emmi pisze:mimo podlewania one usychały.
Najlepiej zawieźć bądź wysłać próbkę gleby do Okręg. Stacji Chem.-Rol.Cebulka pisze:Najlepsze by były badania w jakiejś stacji badawczej, napewno są jakieś przy Warszawie
Łe to silnie rosnące podkładki jak tylko zapuszczą korzenie głęboko to zobaczysz, że będą rosnąć szybciej niż byś chciałaCebulka pisze:Dzieki
Nie, wszystko najwyżej półkarłowe, grusze na kaukaskiej, śliwy na ałyczy
Cebulka pisze:Nie, wszystko najwyżej półkarłowe, grusze na kaukaskiej, śliwy na ałyczy
Cebulka pisze:Zastanawia mnie tylko, że on nie ma w składzie żadnych środków grzybobójczych
Wróć do Drzewa i krzewy owocowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości